Mešanović:Osvetit ćemo se Austriji za poraz u Zenici

Napadač mlade reprezentacije za SportSport.ba

Mešanović:Osvetit ćemo se Austriji za poraz u Zenici

D. Kurbegović

Mlada nogometna reprezentacija BiH sutra (četvrtak) u St.Poltenu igra pretposljednju utakmicu kvalifikacija protiv Austrije.

Domaća selekcija se trenutno nalazi na drugom mjestu sa 12 osvojenih bodova, dok su izabranici trenera Vlade Jagodića četvrti sa šest bodova. Naša reprezentacija spremna je za sutrašnji duel, a naši igrači i stručni štab vjeruju da mogu iznenaditi domaćina koji nas je u prvoj utakmici na Bilinom polju u Zenici nadigrao rezultatom 0:2, te nam tako srušio sve nade da se možemo plasirati u baraž.

Eventualnom pobjedom nad Austrijom u gostima, te protiv Mađarske kod kuće, naša selekcija bi mogla kvalifikacije završiti na odličnom drugom mjestu što bi svakako bio uspjeh, a s tim se slaže i napadač naše selekcije Jasmin Mešanović, koji je u ljetnom prelaznom roku iz zeničkog Čelika prešao u Osijek, te se izborio za mjesto standardnog igrača u ekipi.

"Dobro smo radili ovih dana, selektor nas je spremio za utakmicu sa Austrijom i sada je na nama da ispunimo sve njegove zadatke, a rezultat sigurno neće izostati. Austrija nas je pobijedila u prvoj utakmici u Zenici, ali tada smo bili preumorni nakon što smo dva dana putovali autobusom iz Mađarske uz nekoliko problema u putu što je svakako uticalo i na odmor igrača. Sada je situacija mnogo drugačija, domaćini su pod pritiskom, dok mi igramo rasterećeno i želimo se Austriji osvetiti za poraz u Zenici", nada se 22-godišnji Mešanović.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Sa šest bodova iz dvije utakmice, moguće je da kvalifikacije završimo iza Španije.

"Prije početka kvalifikacija znali smo da je Španija prvi favorit i to su opravdali igrama na terenu. Mi u ove posljednje dvije utakmice moramo dati maksimum da ostvarimo što bolje rezultate i eventualno završimo kao drugi. Bio bi to sigurno uspjeh za nas, a posebno kada se zna da su tri igrača iz ove selekcije Prcić, Cimirot i Zakarić prekomandovani u A reprezentaciju naše zemlje. Nadam se da ću zabiti još koji put u ove posljednje dvije utakmice, te da će se ova generacija dostojno oprostiti od kvalifikacija", kazao je za SportSport.ba Jasmin Mešanović koji je najzaslužniji za šest bodova naše selekcije, budući da je u pobjedi nad Albanijom u Zenici postigao dva gola, dok je u revanšu u Albaniji u trijumfu naše selekcije nad Mešanovićem svirana najstrožija kazna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.