Milošević: Bio sam zatečen kada me Krstajić pozvao

Novi trener Radnika za SportSport.ba

Milošević: Bio sam zatečen kada me Krstajić pozvao

Radnik je nakon odlaska Slavka Petrovića za novog šefa stručnog štaba imenovao Nebojšu Miloševića. 

Milošević je na kormilo Radnika stigao na insistiranje predsjednika Mladena Krstajića, a svoju epizodu u bijeljinskom klubu je otvorio remijem protiv Sarajeva (0:0) nakon čega je od strane navijača nagrađen velikim aplauzom. 

"U Radniku sam od četvrtka i prvi utisci su stvarno pozitivni. Gostoprimstvo i pozitivna energija koja vlada u i oko kluba mi se sviđa, a utisak koji sam bio stekao se dodatno utvrdio nakon prvenstvene utakmice protiv Sarajeva", kazao je srbijanski stručnjak na početku razgovora za SportSport.ba. 

Svjestan je Milošević da će sa Radnikom teško ponoviti historijski rezultat.

"Klub je u protekle dvije godine išao uzlaznom putanjom, a ukoliko se ne varam, prošle sezone je zabilježen historijski uspjeh. Nezahvalno bi bilo da sada nešto prognoziran i obećavam, pogotovo ako se uzme u obzir da je bilo određenih problema u igračkom kadru. Ovdje sam sada zatekao grupu motivisanih i ambicioznih igrača, i potencijala svakako ima. Mi ćemo raditi na tome da razvijamo dodatno klub, što neće biti nimalo lagano."

Pozivu Krstajića, kako kaže, nije se nadao nakon što je Petrović otišao.

"Bio sam, iskreno, zatečen kada me Krstajić pozvao. Pratio sam ranije Radnik i kompletnu Premijer ligu BiH, a kada mi je Krstajić detaljno ispričao o klubu i viziji, nisam imao dileme da li to prihvatiti ili ne. Sada u rukama nemam čaroban štapić, ne mogu obećati ništa jer nisam selektirao ekipu i uradio pripremni period. Imam drugačije poglede na fudbal od mog prethodnika koji je u Bijeljini ostavio veliki trag", ističe Milošević. 

Za kraj razgovora Milošević se osvrnuo na remi sa Sarajevom. 

"Sarajevo je prije svega renomirani klub sa ogromnom tradicijom. Kada ti odmah dođe takav protivnik, to izaziva punu budnost i popriličan broj ljudi je bio na stadionu. Raduje me što je publika u nekoliko navrata gromoglasno pozdravila zalaganje i borbenost igrača. Mi smo zadovoljni sa ovim ostvarenim bodom jer Radnik se ne može pohvaliti dobrim rezultatima protiv Sarajeva, iako je naš cilj da u svakoj utakmici pobijedimo. Ovaj bod nam daje mogućnost da se u pozitivnom ambijentu spremamo za nastavak sezone", riječi su Miloševića na kraju razgovora za SportSport.ba. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Milošević je od januara radio kao pomoćni trener u kineskom prvoligašu Jataiju, a tokom dosadašnje trenerske karijere bio je pomoćnik Robertu Prosinečkom i Slaviši Stojanoviću u Crvenoj zvezdi. Kao šef stručnog štaba, imao je priliku da radi u BSK-u iz Borče i beogradskom Radu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi