Miroslav Stevanović je Željin kralj asistencija

Pokretačka snaga tima sa Grbavice

Miroslav Stevanović je Željin kralj asistencija

Ekipa Željezničara u ovu sezonu nije ušla na najbolji način, ali je s vremenom počela pružati bolje partije i uspjela popraviti loš dojam s otvaranja prvenstva.

Iako Plavi još uvijek nisu na nivou koji se od njih očekuje, serija od osam utakmica bez poraza daje optimizam navijačima pred nadolazeće utakmice koje će biti izuzetno zahtjevne. Bez sumnje, najbolji fudbaler Željezničara u ovoj sezoni je Miroslav Stevanović, koji je prava pokretačka snaga kluba sa Grbavice.

Iako još uvijek nije postigao niti jedan gol u ovoj sezoni, Stevanović je učestvovao u gotovo svim pogocima svog kluba u Premijer ligi u Kupu BiH. Željezničar je u ova dva takmičenja postigao ukupno 24 gola na 14 utakmica, a zanimljivo je da je Miroslav Stevanović u čak devet navrata bio asistent.

Neumorni bivši/potencijalni reprezentativac BiH je asistirao protiv Olimpica, Širokog Brijega, Čelika, Metalleghea, Brotnja (2) i Goražda (3), a nema sumnje da bi na svom kontu imao i više asistencija da su njegove kolege iz napada bile prisebnije u nekim situacijama. Osim toga, izborio je i jedan jedanaesterac protiv Metalleghea kojeg je u gol pretvorio Lendrić, što se također u nekim ligama računa kao asistencija, dok u Premijer ligi to nije jasno precizirano.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Miroslav Stevanović je fudbaler koji je svojim kvalitetom prevazišao Premijer ligu. Ugovorom je za Željezničar vezan do kraja sezone, a navijači Plavih s nestrpljenjem čekaju da vide da li će ovaj veznjak potpisati novi ugovor. Ukoliko se odluči na odlazak sa Grbavice, za Želju će to biti veliki hendikep jer nema tih brojki koje mogu u potpunosti dočarati koliko popularni Miro trenutno znači svojoj ekipi.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi