Mladost iznenadila na Koševu i ostala neporažena

Polufinale Kupa BiH

Mladost iznenadila na Koševu i ostala neporažena

E. Škorić

Sarajevo i Mladost danas su na Koševu odigrali prvi susret polufinala Kupa Bosne i Hercegovine, a meč je završen rezultatom 1:1.

Mirno je proteklo prvih desetak minuta igre, a onda šok za domaće u 12. minuti. Mićo Kuzmanović je matirao Adilovića za slavlje gostiju iz Doboja kod Kaknja.

Sarajevo je nakon primljenog gola krenulo još ofanzivnije prema golu gostiju, ali napadi bordo tima nisu završavali prema željama njihovih navijača. 

Duljević je bio najbolji pojedinac bordo tima, najviše je "povlačio", ali jednstavno Velićeva mreža bila je začarana za domaćina. U prvomd ijelu Duljević i  Rustemović su pokušavali, ali nisu bili precizni.

I onda je Sarajevo stiglo do izjednačenja u 42. minuti, kada je Mersudin Ahmetović na jedan dobar ubačaj glavom pogodio za 1:1, što je bio rezultat prvog dijela.

Prvi u nastavku gostima je zaprijetio Crnkić, ali je njegov udarac s 15 metara otišao preko gola. Dobru šansu za Sarajevo propustio je Sarić u 69. minuti na ubačaj Husejinovića, no njegov udarac odbranio je Velić.

Umalo da Mladost opet povede u 71. minuti. Brkić je centrirao, Ramović pogađa prečku domaćeg gola.  Imao je Ahmetović veliku šansu u 82. minuti, ali nije se snašao i propada prilika da domaći dođu do pobjede. Duljević je imao zicer, veliku priliku, no pucao je pored gola.

Pokušavali su domaći do kraja da dođu do potpunog preokreta i da ostvare pobjedu kojom bi sebi olakšali put do finala, no ovako je ostalo 1:1, a Mladost će u Kaknju pokušati napraviti senzaciju i eliminisati bordo tim.

Sarajevo - Mladost 1:1 (Ahmetović 42/ Kuzmanović 12)

Sarajevo: Adilović, Hodžić, Rustemović, Novaković, Duljević, Sarić, Crnkić, Hebibović, Mihojević, Al. Bekić, Ahmetović.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Mladost: Velić, Galić, Laštro, Sušić, Kuzmanović, Musić, Rizvanović, Maksimović, Brkić, Ramović, Isaković.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti