MNK Željezničar slavio u prijateljskom duelu protiv Sloge

Historijska utakmica za domaći klub

MNK Željezničar slavio u prijateljskom duelu protiv Sloge

S. Mlaćo

U petak uvečer u Sportskoj dvorani Gornji Vakuf Uskoplje odigrana je prijateljska utakmica između novoformiranog MNK Gornji Vakuf Uskoplje i MNK Željezničar Sarajeva, člana Premijer lige BiH u futsalu.

Bio je historijski događaj za MNK Sloga, pa je rezultat ostao u drugom poluvremenu. Ipak, vrijedi istaći da su gosti slavili rezultatom, te kao i domaći, zaradili velike aplauze publike.

"Kako pričati o statistici sa ove utakmice, zar se bilo ko normalan može posvetiti segmentima igre, a da se prvo ne spomene da je ovo historijski događaj.Ne znam koliko je ljudi bilo...naši igrači nisu smjeli niti da pomisle da će igrati pred punom dvoranom. Prilikom ulaska na teren, kada smo osjetili nezapamćen aplauz publike, naša srca počela su drhtati poput nevinog djeteta, a našim venama, ponosno, tekla je snaga prkosnog Vrbasa. Hvala našoj divnoj publici", kazao je trener MNK Sloga Gornji Vakuf Uskoplje Sefir Gvozden.

Svoj komentar dao je i kapiten MNK Sloga Harun Latić.

"Tribine su bile pune,puno mi je srce. Igrali smo za ovaj grad, za ovu čaršiju, za ovu divnu publiku. Zbog njih, ja i moji saigrači, obećavamo da cemo ginuti za svaku pobjedu, za svaku loptu.

Nemam riječi za nasu publiku-kapa do poda. Hvala vam od srca!", dodao je Latić.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti