Mujdža dobio posao u korejskom Seoulu

Bivši bh. reprezentativac

Mujdža dobio posao u korejskom Seoulu

Jasmin Mujdža, nekadašnji bh. reprezentativac i Mensurov brat, dobio je posao u korejskom prvoligašu Seoulu. 

Nakon okončanja fudbalske karijere stariji Mujdža (42) je počeo raditi kao kondicioni trener i osam godina uspješnog rada rezultirali su dobijanjem posla u poznatom korejskom prvoligašu pod imenom Seoul. 

Mujdža je u Seoulu već dva mjeseca i u kratkoj izjavi za SportSport.ba ističe da je prezadovoljan svojim trenutim poslom. 

"U Seoulu je zaista odlično, a inače kao kondicioni trener radim već nekoliko godina. Volim ovaj posao. Kao glavni trener bilo bi teže probiti se u svijetu i jedan sam od rijetkih bivših igrača koji je krenuo ovim putem. Prednost je što sam bio igrač u prošlosti i na fudbalsku igru gledam puno drugačije od ostalih trenera", kazao nam je Mujdža i potom dodao:

"Trudim se da uspijem u ovome. Za sada mi ide dobro, a i sam Seoul se dobro drži u korejskom prvenstvu i Azijskoj ligi prvaka", zaključio je Mujdža. 

Za kraj dodajmo da je Mujdža svoju karijeru započeo u Samoboru i još je nastupao za Hajduk, Hapoel Petah Tikvu, Zagreb, Imotski, Seongnam, Rijeku, Kamen Ingrad, Zadar, Hrvatski Dragovoljac, Ponikve i Nur. Kao kondicioni trener ranije je radio u Gangwonu, Segesti i gruzijskom Dinamu. 

Za reprezentaciju BiH je nastupao u periodu od 1998. do 2000. godine i zabilježio je ukupno devet nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi