Željezničar i Zrinjski podijelili bodove

Mulalić nakon remija: Ne trebamo se stidjeti

U derbiju 27. kola bh. šampionata Željezničar i Zrinjski su odigrali neriješeno rezultatom 0:0. 

Nakon utakmice trener Edis Mulalić je zadovoljan načinom na koji su večeras igrali njegovi igrači i ističe da ništa nije gotovo po pitanju borbe za Evropu.

"Odigrali smo dobru utakmicu, Lendrić je pogodio stativu, imao situaciju 'jedan na jedan', zatim taj dvojbeni penal. Je li zaista bio i ili ne, otom potom. Zrinjski se u večerašnjoj utakmici zatvorio, tražio je svoje šanse iz polukontri i kontri i faktički bez šanse je bio cijeli susret. Nama ne preostaje ništa drugo osim da žalimo što nismo uspjeli postići pogodak", kazao je Edis Mulalić.

Svjestan je Mulalić da je Željezničar pružio dobru partiju.

"Momci su dali sve od sebe, pritiskali su, ali lopta jednostavno nije željela u gol. Za pet dana igramo protiv Čelika i pokušat ćemo do kraja pobijediti preostale utakmice. Vidjet ćemo na kraju šta će biti. Ništa još nije gotovo", ističe trener Željezničara. 

Osvrnuo se Mulalić i na borbu za titulu između Zrinjskog i Slobode.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Oni imaju direktan susret i mislim da će to odlučiti. Čast Drini, ali mislim da će Sloboda ostvariti pobjedu i da će odluka o prvaku pasti u međusobnom duelu. Mi se ne trebamo stidjeti kako smo igrali protiv možda novog prvaka države", zaključio je Mulalić. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi