Nigerijski novinar za SportSport.ba

Mumini: Nigerija zna da iznenadi kada je autsajder

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u Cuiabi sa početkom od 18 sati odigrati drugi susret na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. 

Nigerija je u prvom kolu razočarala svoju fudbalsku javnost remijem protiv Irana, a novinari nisu bili blagonakloni prema Super Orlovima. Alao Mumini jedan je od nezavisnih novinara koji prati Keshijev tim, a danas smo imali priliku razgovarati sa kolegom o duelu protiv naše selekcije.

"Impresionirani smo onim što smo vidjeli protiv Argentine. Mislim da ste igrali jako dobro i da je prvi gol splet nesretnih okolnosti. Potom je Messi napravio svoju magiju, to je najbolji fudbaler na svijetu. Te utakmice Bosna i Hercegovina ne treba da se stidi," rekao je Mumini i dodao:

"Što se tiče Nigerije, mnogo više smo očekivali od utakmice sa Iranom. Zato očekujemo mnogo bolji nastup protiv Bosne i Hercegovine. Ako analizirate igru dvije selekcije nakon prvog kola, onda je Bosna favorit. Međutim Nigerija je mnogo puta iznenadila kada je bila autsajder. Zbog toga se nadamo istom protiv Bosne," rekao je Mumini. 

Mumini vjeruje kako će sutrašnji duel na Areni Pantanal odlučiti putnika u drugi krug takmičenja. 

"Od početka smo znali da će Argentina biti prva u grupi, a za drugo mjesto borili bi se Nigerija i Bosna i Hercegovina. Uvijek smo znali da će odlučujuća utakmica biti protiv Bosne i Hercegovine. Očekujemo da ćemo pobijediti i kvalifikovati se za narednu rundu takmičenja," rekao je Mumini. 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Nigerija u duel sa Bosnom i Hercegovinom ulazi bez defanzivca, Godfreya Oboabone, koji se povrijedio u prvom susretu protiv Irana. 

"Velika je šteta što Oboabona neće igrati, jer to je drugi defanzivac koji se povrijedio. Echiéjilé se povrijedio prije početka SP, a sada Oboabona. To su dva ključna defanzivca, ali nadamo se da će ih uspješno nadomjestiti rezerve i da ćemo izvući dobar rezultat," rekao je Mumini. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.