Muratović: Bio bih presretan da završimo kao drugi

Bivši bh. reprezentativac govorio za SportSport.ba

Muratović: Bio bih presretan da završimo kao drugi

Bivši bh. reprezentativac Samir Muratović sa optimizmom očekuje utakmicu Bosne i Hercegovine protiv Kipra. 

Duel sa reprezentacijom koju vodi Christakis Christoforo neće biti nimalo lagan, uzimajući u obzir da je Kipar zadnji put slavio u Zenici, ali Muratović ističe da očekuje pobjedu i da su svi igrači svjesni šta se od njih očekuje.

"Šta očekujem? Kao i svi, pobjedu. Nadam se da ćemo to ovaj put uspjeti ostvariti, jer smo u prošlu utakmicu protiv Kipra ušli opušteno i to nam se obilo o glavu. Jučer sam posjetio igrače u Zenici i vidio sam da su svjesni šta se očekuje od njih. Uvjeren sam da će ovu utakmicu ozbiljno shvatiti i na kraju ostvariti pobjedu", kazao nam je Muratović, koji trenutno boravi u Sarajevu. 

Zmajevi će se trijumfom pokušati ujedno i iskupiti za visoki poraz od Belgije.

"Prošla utakmica nije bilo toliko loša, kao što govori rezultat. Primili smo golove u najgorem momentu, a da smo mi prvi došli do prednosti, bilo bi sigurno drugačije. Možda nam je u Briselu nedostajalo malo više hrabrosti i sreće. Možda smo kao Roma trebali forsirati duge lopte na Džeku, pa da nešto tako napravimo. Više se išlo na držanje lopte. To je možda lijepo izgledalo, ali fudbal se igra za golove", dodaje Muratović. 

Muratović je istakao da bi bio prezadovoljan osvojenim drugim mjestom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. 

"Do sada smo ostvarili polovičan uspjeh, ali trebamo biti svjesni da je Belgija najbolja reprezentacija u našoj grupi. Bio bih presretan da završimo kao drugi, to bi bio veliki uspjeh za mene, a to možemo ostvariti. Od Grčke, koja se pati i muči, smo pojedinačno mnogo bolji. Potrebno je sada samo napraviti dobru ekipu koja će se suprostaviti na najbolji način i ostvariti uspjeh koji je zacrtan", kaže naš sagovornik. 

Igračku karijeru Muratović je okončao 2013. godine u Gratkornu, a danas je zaposlenik Sturma u kojem je ujedno ostavio najveći trag.

"Trenutno treniram djecu od 14 godina u Sturmu, a uporedo i završavam program za trenersku UEFA Pro licencu. Naredni cilj u životu mi je da postanem trener, a za sada mi dobro ide. Kada dobijem potrebnu licencu onda ću gledati da preuzmem malo veći klub. Sada još uvijek prikupljam potrebno iskustvo", riječi su Muratovića na kraju razgovora za SportSport.ba. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti