Trener tuzlanske Slobode nakon utakmice

Musemić: Ključna je bila 41. minuta

J. Duvnjaković

Husref Musemić, trener Slobode, može da bude zadovoljan konačnim rezultatom u današnjom susretu protiv Viteza (2:1).

Vitez je poveo na Tušnju, ali je sjajni Zeba donio preokret Tuzlacima i nova tri boda.

"Loše smo otvorili utakmicu i sasvim zasluženo kažnjeni. Mislim da je ključni momenat bio 41.-42. minut kada je Zeba izjednačio i tada smo se uspjeli vratiti", kazao je Musemić nakon utakmice.

"U drugom dijelu mnogo smo više napadali. Ne znam šta je razlog lošeg otvaranja utakmice. Da li teško vrijeme ili neke druge stvari, ali čestitam igračima koji su ipak uspjeli da se vrate. Vitez se predstavio u jednom jako dobrom svjetlu i mislim da je objema ekipama danas bilo jako teško da igraju", istakao je Musemić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda je bila veliki favorit prije utakmice?

"Nije to uloga favorita. Mislim, mi smo domaćini i imamo ulogu favorita, ali prvenstvo je takvo - kakvo je, šest ekipa ispada, sve su ekipe opterećene imperativom pobjede kad igraju kući i onda to stvara dodatnu nervozu u ekipi. Onda kada primite gol jako se teško vratiti. Mi smo danas uspjeli i na tome čestitam svojim igračima".

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti