Naredne godine jedinstvena Premijer liga

Omladinske fudbalske kategorije

Naredne godine jedinstvena Premijer liga

Ovog vikenda starta prvenstvo u Premijer Omladinskoj ligi BiH, grupe Sjever i Jug. U obje grupe bit će po 10 ekipa i igra se po trokružnom sistemu.

U jesenjem dijelu biće odigrano 15 kola (devet prvi krug, plus šest kola iz drugog kruga). U proljetnom dijelu prvenstva igra se još tri kola iz drugog dijela i cijeli treći krug, a raspored trećeg kruga biće poznat nakon zbrajanja učinka kadeta i juniora nakon odigranih 18. kola.

Poslije toga klubovi dobivaju takmiučarske brojeve po plasmanu na tablici nakon zbrajanja učinka. Prvak BiH u konkurenciji kadeta iz prošle sezone je FK Sloboda - Tuzla, a kod juniora, FK Sarajevo koje je i osvojilo Kup BiH. Po odluci IO NS/FS BiH naredne sezone igrat će se jedinstvena liga sa 16 klubova koju će sačinjvati ekipe čiji seniori budu igrali u Premijer ligi BiH.

Raspored i satnica 1. kola:

GRUPA: JUG: KAKANJ: Rudar - Leotar (nedjelja 16-18 sati), HADŽIĆI: Radnik - Velež (subota 16-18), MOSTAR(Ortiješ): Zrinjski - Sarajevo (subota 16-18), SARAJEVO (Koševo 2): Olimpik - Željezničar (subota 16-18), dok je susret u I. Sarajevu između Slavije i Širokog Brijega odgođen za srijedu 11.08.2010.

GRUPA SJEVER: TUZLA: Sloboda - Čelik (11-13), GRADAČAC: Zvijezda Gradačac - Kozara (15-17), MODRIČA: Modriča Maxima - Travnik (15-17), ZVORNIK: Drina - Borac (15-17) i PRIJEDOR: Rudar Prijedor - Budućnost (12-14). Sveutakmice igraju s eu nedjelju osim susreta u Gradačcu koji se igra se dan ranije (subota)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.