Naredno kolo Prve lige FBiH bez Kazlagića i Bajraktarevića

Poznata službena lica za 23. kolo

Naredno kolo Prve lige FBiH bez Kazlagića i Bajraktarevića

Piše: S. Mlaćo
U danima vikenda igra se susreti 23. kola Prve lige Federacije BiH.

Sedam susreta igra se u subotu, a jedan u nedjelju. Pravdu u subotnjem derbiju Veleža i Sloge Simin Han dijelit će Adnan Kasupović iz Bihaća sa svojim pomoćnicima Amirom Hušidićem iz Velike Kladuše i Mirzom Demirom iz Kaknja. Četvrti sudija je Azem Karić iz Zenice, a delegat Senad Merdanović (Sarajevo).

Veoma neizvjestan duel očekuje se i u Gračanici gdje će Bratstvo  ugostiti drugoplasiranu Bosnu iz Visokog. Glavni sudija ovog duela je Hermin Muslić iz Bihaća, a pomoćnici Stipe Velić i Stjepan Konta, oba iz Livna. Četvrti sudija je Sanel Silić (Cazin), a delegat Nikola Trogrlić (Donja Mahala).

U nedjelju se igra derbi susret 23. kola. Na Piroti će snage odmjeriti Travnik i GOŠK, a pravdu će dijeliti Admir Musić iz Sarajeva, sa svojim pomoćnicima Amirom Kadićem i Emirom Zahiragićem, također iz Sarajeva. Četvrti sudija je Semir Sarajkić (Sarajevo), a delegat Mustafa Okić (Gračanica).

Zanimljivo da u ovom kolu nisu delegirani Mirza Kazlagić (Cazin) i Kenan Bajraktarević (Orašje), dvojica sudaca koji su javno prozvani na sastanku osam klubova Prve lige Federacije koji će novi sastanak održati danas u 11 sati.

Isti najavljuju da se ovo kolo neće igrati, ali očekuje se i definitivna potvrda.


Prva liga FBiH