Naše djevojke remizirale sa Hrvatskom
Detalj sa utakmice u Mionici.

Prijateljski susret ženskih selekcija

Naše djevojke remizirale sa Hrvatskom

E. Škorić

Danas su na stadionu Lipik u Mionici, nedaleko od Gradačca, snage odmjerile ženske fudbalske selekcije BiH i Hrvatske. Oba susreta završena su bez pobjednika.

Ženske fudbalske selekcije BiH i Hrvatske odigrale su danas dvije utakmice. Tako su djevojke koje nastupaju za U-19 selekciju BiH remizirale sa vršnjakinjama iz susjedne Hrvatske (0:0), da bi poslije i A selekcije odigrale meč bez pobjednika.

Juniorke naše reprezentacije nisu uspjele postići pogodak unatoč nekoliko dobrih prilika, ipak, znatno kvalitetniji fudbal pružile su A selekcije. Deset minuta bilo je dovoljno Landeki da opasno zaprijeti našoj golmanki Merimi Pašalić. No, njen udarac odlazi iznad gola. Nekoliko minuta poslije "vatrene" ponovo prijete, ovaj put Leskovac nije bila precizna. Prvu priliku naše djevojke imale su u 20. minuti kada Škrbić šutira poviš gola gostiju. Prvi pogodak postigle su Hrvatice, kada Maja Joščak fantastično pogađa iz kosa sa lijeve strane. Pašalić je ovaj put bila nemoćna.

I poslije postignutog gola gosti ne popuštaju, već u 30. minuti Dušanka Juko glavom sa par metara šalje loptu iznad našeg gola. Imale su i naše djevojke prilika, a jedna od njih desila se u 30. minuti kada je Kazličić šutirala, no gostujuće igračice su blokirale njen udarac. U nastavku nešto agresivnija igra naših reprezentativki, a to se isplatilo u posljednjoj minuti kada Almira Spahić pogađa mrežu Ines Bašić.
Naime, nakon jednog ubačenog kornera sa lijeve strane, Spahić se najbolje snašla i pogodila za konačnih 1:1. Treba istaknuti da su na poluvremenu ove utakmice snage odmjerile i djevojčice koje nastupaju u omladinskom pogonu FK Omladinca iz Mionice. Susret je prošao u jednom prijateljskom izdanju, a tome svjedoči i gromoglasan aplauz prilikom svake prilike protivničkih igračica.

Revanš prijateljskih utakmica igrat će se u Slavonskom Brodu u petak, kada će Hrvatska biti domaćin našoj selekciji.

BiH - Hrvatska (0:1) 1:1

Stadion: Lipik. Gledalaca 2.000.
Strijelac: 0:1 - Joščak (24) 1:1 - Spahić (90).
Žuti kartoni: Manigoda (BiH)
BiH: Pašalić, Suković, Manigoda, Spahić, Novaković, Fetahović /od 80. Dženda/, Spahić, Basara /od 41. Spahić Alisa/, Aščević, Škrbić /od 50. Škrbnjak/, Kazličić.
Hrvatska: Zron /od 60. Bašić/, Družić, Nevrlea /od 66. Turković/, Babogradac, Horvat /od 70. Zečević/, Zlosa, Joščak, Leskovac /od 59. Horvat/, Juko /od 46. Kalamiza/ Landeka, Žigić /od 83. Cicijek/.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.