"Nije sjajno, no nisu naši momci zaboravili igrati"

Baždarević za SportSport.ba

"Nije sjajno, no nisu naši momci zaboravili igrati"

A. Beganović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će 12. juna u Zenici u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo snage odmjeriti sa Izraelom.

Duel sa Izraelom je jedan od najvažnijih u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Pobjeda Zmajeve ostavlja u borbi za plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta, dok poraz ili remi najvjerovatnije znače i kraj svih nadanja.

Petanaestak dana pred okupljanje selektor našeg nacionalnog tima suočava se sa velikim problemima, odnosno veliki broj reprezentativaca u svojim klubovima ima malu minutažu ili pak ne igraju nikako.

"Situacija nije sjajna, ali ne padam u depresiju. Naravno da bih volio da su svi standardni, da u punoj takmičarskoj formi dođu na pripreme. Međutim, tako je kako je i iz ove kože u drugu ne možemo", za SportSport.ba kaže Baždarević.

"Imali smo sličnih problema i na prvom okupljanju, ali na kraju je sve ispalo dobro. Mislim da je većina naših reprezentativaca nepravedno zapostavljena u svojim klubovima, a ovo što je Stoke uradio Asmiru Begoviću, nije se smjelo desiti. Očekujem da igrači koji su zapostavljeni u svojim klubovima u reprezentativnom susretu pokažu trenerima da griješe", dodao je selektor našeg nacionalnog tima.

Pripreme za duel sa Izraelom trajat će nešto duže nego što je uobičajeno, što je s obzirom da većina Zmajeva nema kontinuitet igara, možda i dobra stvar.

"Imat ćemo vremena da se dobro spremimo za Izrael. Bitno mi je da ekipu i fizički i psihički spremim za duel koji nam je od ogromnog značaja. Svi zajedno, pa i mediji, moramo stvoriti sve preduslove za pobjedu. Ako budemo na nivou kao protiv Austrije, siguno ćemo savladati Izrael. Nakon Izraela i nadam se pobjede, mnogo toga će nam biti lakše. Moramo izvući maksimum iz svih igrača i mislim da naši momci imaju kvalitet za trijumf u Zenici. Nisu naši reprezentativci zaboravili igrati i to će pokazati u duelu sa Izraelom", ističe Baždarević.

Selektor našeg nacionalnog tima sa svojim saradnicima prati bh. igrače, kako u Bosni i Hercegovini, tako i širom Evrope, no i pored slabe minutaže i loše forme mnogobrojnih reprezentativaca na spisku neće biti nekih značajnijih promjena u odnosu na susrete sa Andorom i Austrijom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Neće biti većih promjena jer radi se o susretu koji za nas dolazi u specifičnom trenutku. Moramo na sve misliti i moramo pobijediti. Sa saradnicima pratim igre naših fudbalera, kako u BiH tako i širom Evrope. Ima tu dosta zanimljivih igrača, no mnogo je onih koji nemaju pravo nastupa za BiH. Nedavno sam bio u Milanu gdje sam gledao Miralema Pjanića, a želio sam vidjeti i mladog Modića", govori Baždarević i dodaje:

"Niti jedan igrač, koji ima pravo nastupa za reprezentaciju neće biti zapostavljen. Vidim da je i Ermin Zec u dobroj formi, da postiže golove. Pratimo i njega i radi se o zanimljivom igraču, kojeg sam htio dovesti u Grenoble dok je igrao za Šibenik. Raduju me dobre igre svih naših igrača i niti jedan od njih neeće biti zapostavljen, odnosno ukoliko svojim igrama u klubu zasluže poziv i dobit će ga".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.