NK Široki Brijeg: Valjić nam je uskratio pobjedu

Razočarani suđenjem na Grbavici

NK Široki Brijeg: Valjić nam je uskratio pobjedu

E. Škorić

Nogometni klub Široki Brijeg izdao je saopćenje povodom, kako oni smatraju, lošeg suđenja Ognjena Valjića na sinoćnjem susretu protiv Željezničara na Grbavici. 

Saopćenje Širokobriježana prenosimo vam u cjelosti:

Detaljnom analizom snimke utakmice Željezničar – Široki Brijeg (1:1) potvrđene su naše sumnje da smo drastično oštećeni u tom susretu i od strane suca Valjića onemogućeni da dođemo do pobjede. Ovime ne želimo ni na koji način umanjiti sportsku borbu našeg domaćina Željezničara i korektno navijanje s tribina, kao i naš doček i ispraćaj iz Sarajeva,  na čemu ćemo uzvratiti jednakom mjerom prvom prigodom u Širokom Brijegu, no želimo skrenuti pozornost sportskoj javnosti da je sudac Valjić načinio previše pogrešaka na ovoj utakmici na našu štetu, a da bi to bilo plod slučajnosti. Molimo nadležne u NS BiH da i sami pogledaju snimku i analiziraju prijeporne situacije te sankcioniraju Valjića i njemu slične, kako se ovakve stvari ne bi ponavljale u prvenstvu koje je tek započelo, a već je dovedena u pitanje njegova regularnost.

Posebno, dakle, skrećemo pozornost na sljedeće situacije iz susreta Željezničar – Široki Brijeg u kojima smo, po našem mišljenju, namjerno teško oštećeni:

- 5. minuta: Vratar Željezničara Antolović kao posljednji igrač hvata loptu rukom izvan kaznenog prostora čime je onemogućio Wagnera da postigne pogodak. Sudac prekida igru i kažnjava vratara javnom opomenom, žutim kartonom, iako se to kosi s pravilima nogometne igre i jedina moguća kazna za ovakav prekršaj je crveni karton, tj. isključenje vratara Antolovića.

- 54. minuta: Poništen je zgoditak Zakarića za naše vodstvo od 2:1, iako je bio potpuno regularan. Naime, u trenutku upućivanja lopte ka Zakariću dva igrača Željezničara (Zeljković i Antolović) bili su bliže vratima Željezničara od našeg napadača.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

- 69. minuta: Prekršaj Kosorića kao zadnjeg igrača obrane Željezničara na Wagneru koji je imao otvoren put ka vratima Željezničara. Ponovo je, kao i u „slučaju Antolović“ iz 5. minute, za Valjića stegovna mjera Kosoriću samo žuti karton, iako su postojali svi uvjeti  da dodijeli crveni karton.

- 80. minuta: Nedosuđen kazneni udarac za Široki Brijeg na Wagneru koji igra loptom prije vratara Antolovića, a ovaj ga ruši. Lopta se nakon tog prekršaja odbila do Zakarića, koji promašuje iz izgledne situacije, ali smatramo da je ispravna mjera bila dosuđivanje najstrože kazne, tj. kaznenog udarca, a ne puštanje prednosti. Kod eventualno dosuđenog kaznenog udarca prekršaj vratara bi povlačio za sobom i stegovnu mjeru žuti karton, a budući da je Antolović već imao javnu opomenu, to bi bio crveni karton, tako da smo u ovoj situaciji dvostruko oštećeni.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti