Novaković: Našu šansu vidim u zadnjoj liniji Željezničara

Sarajlija na klupi švedskog AIK-a za SportSport.ba

Novaković: Našu šansu vidim u zadnjoj liniji Željezničara

S. Mlaćo

Nebojša Novaković (52), rođeni Sarajlija već godinama radi kao pomoćni trener švedskog AIK-a, kluba s kojim će bh. predstavnik Željezničar odmjeriti snage u drugom pretkolu kvalifikacija za Evropsku ligu.

U Švedsku je došao početkom rata, a za SportSport.ba je govorio o očekivanjima u dvomeču AIK-a i Željezničara. Prvo se osvrnuo na prolaz svog tima nad slabašnim Klaksvikom sa Farskih Ostrva.

"Velika je razlika bila između nas i Klaksvika, tako da rezultat od 5:0 na našem terenu nije bilo neko veliko iznenađenje, nego baš razlika u kvaliteti. Prolazak u drugo pretkolo je nešto što se i očekivalo od AIK-a", kazao je Novaković na početku razgovora za SportSport.ba.

Iz samog razgovorali mogli smo primjetiti da vrlo dobro poznaje kvalitete Plavih sa Grbavice.

"Željo je ekipa sa dosta iskusnih i kvalitetnih igrača na sredini terena i u napadu, ali imaju dosta problema u zadnjoj liniji, te tu vidimo našu veliku šansu. Željo je bio bolja i kvalitetnija ekipa od Zete, tako da je realno da idu dalje. I omjeru snaga između AIK-a i Željezničara, blagu prednost dajem AIK-u, ali ekipa koja bude odigrala pametnije na gostujućem terenu, po meni će imati veće šanse da ide dalje. Gol u gostima puno će da znači u ovom duelu", priča naš sagovornik.

Svjestan je da će Grbavica biti ispunjena do posljednjeg mjesta, ali ističe da i AIK ima sjajne navijače.

"Grbavica sa navijačima je nešto što trebamo prebroditi, neće biti lako, jer Željo ima fanatičnu podršku sa tribina. Nadam se da će to biti fudbalska poslastica u dva susreta, a AIK ima također predvine navijače koji će svojim prisustvom i u Sarajevu nastojati da pomognom svom klubu. Ja se svakako radujem ovom susretu i neka bolji ide dalje", priznaje ovaj rođeni Sarajlija.

Za kraj razgovora Novakovića smo pitali o Sulejmanu Krpiću koji je jučer i zvanično ponovo postao član Slobode, iz koje je i došao u redove AIK-a. Ipak, nije se puno naigrao, te je odlučio napustiti Švedsku.

"Tako je to nekada kada se ne poklope sve kocke. Sulejman je dobar i kvalitetan igrač, ali problemi sa privikavanjem na skandinavski fudbal su bili velika prepreka za njega. Nadam se da će svojim igrama i golovima ponovo obradovati navijače Slobode iz Tuzle", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba trener u stručnom štabu švedskog AIK-a Nebojša Novaković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi