Obuća: Na Koševu je uvijek cilj pobjeda

Četvrti najbolji strijelac bordo kluba

Obuća: Na Koševu je uvijek cilj pobjeda

S. Mlaćo

Emir Obuća jedan je od najboljih napadača u historiji Fudbalskog kluba Sarajevo.

 Ovaj bivši fudbaler, koji je istinska legenda FK Sarajevo, četvrti je najbolji strijelac bordo kluba, sa 89 zvaničnih golova na 205 odigranih utakmica. Obuća je za fksarajevo.ba govorio o utakmicama Kupa Bosne i Hercegovine, a igrajući za FK Sarajevo, Emir je osvojio dva trofeja pobjednika Kupa BiH i to u sezonama 2001/02 i 2004/05.

U sezoni 2004/05 Sarajevo je bilo uspješnije od Širokog Brijega, a upravo je Obuća svojim golom donio do sada jedinu službenu pobjedu na gostujućem terenu u Hercegovini, protiv prethodno spomenutog protivnika. Također, ovaj napadač je i u uzvratnom susretu na Koševu pogodio za vodstvo Bordo kluba.

“Nije mi naravno drago što je to bila jedina pobjeda u gostima protiv Širokog Brijega, ali mi je drago što smo je tada uspjeli ostvariti, jer nam je u mnogome pomogla da osvojimo Kup Bosne i Hercegovine. Sjećam se velikog broja utakmica jako dobro, ali te utakmice su bile posebne. Kvalitet utakmica je bio dobar i tadašnja ekipa je vjerovala da svi možemo doći do cilja. Ako postoji jako zajedništvo, sve se može ostvariti. Mi smo vjerovali u to i na kraju smo slavili.”, kazao je Obuća.

Nekoliko sezona ranije, Sarajevo je na Koševu savladalo Željezničar rezultatom 2:1. Golovima Zukića i Osmanhodžića, Bordo klub je osvojio trofej pobjednika Kupa BiH u sezoni 2001/02, a Obuća je na toj utakmici na terenu proveo 90. minuta.

“Kako finale protiv Širokog Brijega, tako i finale protiv Željezničara su posebne utakmice. Drago mi je što su tada sarajevski klubovi bili u finalu. Te dvije utakmice su imale isti cilj, a susret protiv Željezničara je bio poseban. Uvijek su derbiji posebni igrali se u kupu ili prvenstvu. Svi mi koji smo iz grada, znamo šta znači pobijediti gradske rivale i drago mi je što smo tada osvojili trofej kupa.”, dodao je Obuća, koji je u oba pohoda na trofej bio najbolji strijelac Sarajeva sa pet postignutih golova.

Popularni Obuća, vjeruje da će Sarajevo i u ovoj sezoni osvojiti trofej pobjednika Kupa, koji će biti rekordni šesti.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

“Igrao sam dugo u Sarajevu i znam kakva je situacija kada klubu ide dobro i kada ne ide. Sarajevo igra dobro na strani. To bi mogla biti prednost ove ekipe. Kući se jednostavno mora ići na pobjedu. Nije bitno ime i prezime, niti je bitan protivnik, cilj kući, na Koševu uvijek je pobjeda. U Sarajevu nije jednostavno igrati, ali je iza tebe armija navijača. Za razliku od vremena kada sam ja igrao, sada je dosta lakše igrati, bolje je suđenje, bodovi na gostujućim terenima se lakše osvajaju i ovo prvenstvo je mnogo regularnije nego kada sam ja igrao. Što se tiče same utakmice, Sarajevo mora biti favorit u ovoj utakmici. Klub ima sve potrebne uslove da opravda tu ulogu i smatram da Sarajevo ima trenutno kvalitetniju ekipu. Svom Sarajevo želim sreću kao da sam ja tu na terenu. Svim srcem u srijedu sam uz Sarajevo.”, zaključio je Obuća za fksarajevo.ba.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti