Olimpic drži vrh u juniorskoj Premijer ligi

Premijer liga, juniori, 4. kolo

Olimpic drži vrh u juniorskoj Premijer ligi

M. Šljivak

Juniori Olimpica vodeći su tim Premijer lige Bosne i Hercegovine nakon četiri odigrana kola.

Vukovi s Otoke su u četvrtom kolu savladali Zvijezdu iz Gradačca s 2:1, te imaju maksimalan učinak u četiri odigrana susreta.

Tim iz Gradačca je pogotkom Amera Muratovića u 46. minuti poveo s 1:0, a ovaj rezultat se nije mijenjao sve do finiša susreta kada Olimpic stiže do nevjerovatnog preokreta.

Golovima Armina Hajdarevića u 87. minuti i Kemala Salihagića u 90. minuti Olimpic je stigao do pobjede, te su trenutno vodeći tim Premijer lige BiH.

Na kraju dodajmo da su juniori Olimpica susret 1. kola sa Željezničarem izgubili na zelenom terenu, no nakon žalbe zbog nastupa Dženisa Beganovića, koji je imao crveni karton iz prošle sezone, Takmičarska komisija FSBiH je registrovala susret službenim rezultatom 0:3 u korist Vukova s Otoke.

Međutim, iz Željezničara su najavili žalbu na ovu odluku jer iz Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo nisu svoj posao odradili na pravi način, odnosno u Cometu nije registrovan sporni crveni karton, pa će konačan sud o ovoj utakmici dati Apelaciona komisija.

Premijer liga, juniori, 4. kolo:

Radnik - Drina 3:1
Slavija - Vitez 3:1
Olimpic - Zvijezda 2:1
Čelik - Borac 2:2
Travnik - Velež 1:1

Jučer

Zrinjski - Željezničar 0:2
Široki Brijeg - Sloboda 2:0

Susret Sarajeva i Mladosti nije odigran...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.