Dobro došli u Istočno Sarajevo

Oranica, pokvarene kosilice i zastava vojske RS

A. Beganović

Susret 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Lukavici su danas odigrali domaća Slavija i Sarajevo na terenu koji je više ličio na oranicu nego na sportsko borilište.

Iako su u Bosni i Hercegovini vladaju dobre vremenske prilike, susret između Slavije i Sarajeva odigran je po katastrofalnom terenu, a da je situacija u našem klupskom fudbalu barem malo normalnija sudija i službena lica bi dobro razmislili da li dozvoliti odigravanje meča po terenu koji liči na oranicu.

Teren na stadionu FK Slavija ne može se nazvati sportskim borilištem, a turniri mjesnih zajednica igraju su ne mnogo boljim terenima. Da stvar bude gora, dobila je Slavija od Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine 90.000 eura, te isto toliko od lokalne zajednice kako bi popravila infrastrukturu na stadionu, no u šta je utrošeno 180.000 eura u ovom trenutku sasvom sigurno nije jasno ni navijačima ovog kluba.

U teren nije, jer isti izgleda mnogo gore nego li je izgledao prije renoviranja, no uprkos svemu tome Slavija bez ikakvih problema svoje domaće susrete igra na terenu koji uz svo uvjeravanje od strane službenih lica, ne zadovljava minimum uslova za odigravanje susreta elitnog ranga jedne države.

Međutim, to nije sve. Potrudili su se domaćini susreta da od oranice naprave još veće ruglo jer teren nije bio ni pokošen, a iz Istočnog Sarajeva su to pravdali kvarom kosilica. 

Naravno, neizbježna je bila i zastava vojske Republike Sprske na tribini gdje su bili smješteni domaći navijači, a glavnom sudiji susreta Ognjenu Valjiću i službenim licima to nije predstavljalo nikakav problem, iako je upravo Valjić ne tako davno na Koševu prekidao susret zbog zastave s ljiljanima na tribini navijača Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju treba spomenuti i napad domaćih navijača, ako se tako mogu nazvati, na grupu simpatizera Sarajeva, koji je izazvan ponekim aplauzom ili pak malo glasnijom podrškom gostujućim igračima, kao i verbalni napad čelnika Slavije na sudije susreta

Oranica, dvije pokvarene kosilice, zastava vojske Republike Srpske, napad na simpatizere Sarajeva i na sudije susreta. Dobro došli u Premijer ligu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti