Orašje dovelo suspendovanog igrača iz Makedonije

Tanturovski u Orašju

Orašje dovelo suspendovanog igrača iz Makedonije

Federalni prvoligaš Orašje angažovao je prvo pojačanje za proljetni dio sezone u Prvoj ligi FBiH.

Popularno zvani "labudovi sa Save" sa velikim ambicijama ulaze u narednu polusezonu u kojoj je cilj izboriti povratak u premijerligaško društvo, a prvo pojačanje koje bi trebalo doprinijeti u ostvarenju ciljeva je makedonski internacionalac Dejan Tanturovski. 

Ono što je interesantno, jeste da je Tanturovski od strane Fudbalskog saveza Makedonije suspendovan na pola godine jer je sa još pet članova Metalurga odbio trenirati i igrati utakmicu 16. kola protiv Turnova. Tako Tanurovski u svojoj zemlji ne može nastupati do 26. maja 2016. godine kada će prvenstvo biti i zvanično okončano. 

Tanturovski, koji je po vokaziji vezista, predstavljat će veliko pojačanje za Orašje i osim njega za ovaj klub bi u drugom dijelu sezone trebao nastupati i iskusni Muamer Vila iz ljubuške Sloge. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Orašje trenutno zauzima treću poziciju sa 26 osvojenih bodova koliko ima i Budućnost, dok Metalleghe BSI ima tri boda više u odnosu na prve pratitelje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi