Osim: Neće biti lako, malo je vremena ostalo

Predsjedavajući Komiteta za normalizaciju

Osim: Neće biti lako, malo je vremena ostalo

Legenda fudbala na ovim prostorima, Ivica Osim, izabran je za predsjedavajućeg Komiteta za normalizaciju Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Međutim, iako su se u ovom tijelu bh. fudbalskog saveza našla velika imena, nema mnogo razloga za optimizam, jer će biti veoma teško popraviti svu štetu koju su bh. fudbalu napravili u prošlom savezu.

S ovom se ocjenom slaže i Ivica Osim, koji je svjestan da je pred komitetom kojem je on na čelu veliki i težak posao.

"Što se sastanka tiče, sve je prošlo u najboljem redu. Sjedili smo, pričali i tu neće biti mnogo problema. Svi smo zajedno tražili najbolji mogući izlaz iz ove situacije".

"Veći je problem u onom što je pred nama. Mnogo se stvari u prošlosti napravilo naopako, a mi imamo jako malo vremena da to sve popravimo. Neće biti lako...", kazao je Osim.

Prvi veliki problem sa kojim će se suočiti Komitet za normalizaciju biće organizovanje Skupštine N/FSBiH 26. maja, odnosno sastav delegata, jer bi u slučaju da se ponovi odbijanje statuta došlo do definitivne jednogodišnje suspenzije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.