"Ostao nam je još jedan korak do nevjerovatnog uspjeha"

Kapiten Radnika Stanko Ostojić

"Ostao nam je još jedan korak do nevjerovatnog uspjeha"

Kapiten FK Radnik Bijeljina Stanko Ostojić ove sezone nema sreće sa povredama. Nakon operacije prepona je propustio ljetnje pripreme, a po povratku na teren je pretrpio veći broj "sitnih"povreda. Posjlednja u nizu je lakša povreda koljena.

"Prije operacije prepone ne mogu da se sjetim da li sam ikada sa terena odsustvovao duže od 10 dana. Trenutno sam na terapijama zbog povrede koljena u Domu zdravlja u Bijeljini. Povreda nije teška, nadam se brzom povratku, kako bih bio spreman za Kup BiH", rekao je Ostojić.

Pouzdani lijevi bek Radnika u klubu je već sedam godina i do sada je kao kapiten podizao trofej namijenjen osvajaču Kupa RS. Sada će imati priliku da u vis podigne i pehar namijenjen pobjedniku Kupa BiH.

"Ostao nam je još jedan korak do neverovatnog uspjeha i nadam se da se velikim zalaganjem, dobrom igrom i dozom sreće može ostvariti i pobjeda u dvomeču. Sloboda je odlična ekipa, i u Tuzli i na strani igraju odlično, ali mislim da su mnogo opasniji na domaćem terenu, jer imaju odlične navijače koji im daju vjetar u leđa. Što se tiče žrijeba, mislim da je bolje za nas što se prva utakmica igra u Tuzli, odnosno što će odluka pasti u Bijeljini 18. maja. Ovo je jedinstvena prilika da i bijeljinska publika konačno dođe u velikom broju i bude deo jednog velikog spektakla, a mi ćemo se potruditi da u revanš uđemo sa pozitivnim rezultatom".

Stanko Ostojić je svjestan da su rezultati u prvenstvu slabiji nego u jesenjem dijelu tabele.

"Veliki broj utakmica u proljećnom dijelu prvenstva, zgusnut raspored i igra na tri fronta, uticala je da dođe do zamora u igračkom kadru, tako da su rezultati u prvenstvu slabiji nego prethodne polusezone. Ulaskom u polufinale, sada u finale Kupa BiH, okrenuli smo se tom takmičenju, jer su realnije šanse za izlazak na evropsku scenu preko kupa", rekao je Ostojić, koji je dodao da je zadovoljan načinom na koji kapitensku traku u njegovom odsustvu nose Krsmanović i Memišević.

"Obojica su momci za primjer. Krsmanović je dijete kluba, borac  bez premca i dječko koji je spreman da nastupa na svim pozicijima za dobrobit tima. S druge strane, Memišević je za ove dvije godine koje je u klubu svojim odnosom 'kupio' sve u i oko kluba i kapitenska traka za njega predstavlja podstrijek da nastavi sa partijama koje su ga dovele na prag reprezentacije BiH".

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Prvi finalni meč između Slobode i Radnika bit će odigran na stadionu Tušanj 11. maja u 20:00 sati, dok je revanš utakmica na rasporedu 18. maja u 17:00 sati.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi