Papac: Koliko su stručni oni koji trebaju izabrati selektora

Smatra da se prave pogrešni koraci

Papac: Koliko su stručni oni koji trebaju izabrati selektora

A. Beganović

"Postavlja se pitanje da li se na samom početku prave pogrešni koraci, odnosno da li su ljudi koji trebaju izabrati selektora dovoljno stručni da izaberu najboljeg", na početku razgovora za SportSport.ba je izjavio legendarni bosanskohercegovački reprezentativac i čovjek, kojem je data riječ svetinja.

Nakon odigrana četiri susreta i samo dva osvojena boda fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je ostala bez selektora, odnosno Safetu Sušiću je uručen otkaz.

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine formirao je petočlanu komisiju koja će Izvršnom odboru dostaviti imena kandidata, a u proteklih par dana špekuliše se i imenu novog bh. selektora.

"S obzirom na svoje igračko iskustvo smatram da u ovom trenutku selektor može biti samo provjereni stručnjak. Treba nam neko iskusan i nikako se na selektorsku poziciju ne smije postaviti neko ko će se učiti na reprezentaciji. Ne bih o imenima, no moja želja je iskusan trener, koji je u svojoj karijeri dosta toga prošao", za SportSport.ba kaže Papac.

Nekadašnji reprezentativac naše zemlje smatra da su šanse za plasman na Evropsko prvenstvo minimalne.

"Trebamo biti iskreni, osvojili smo samo dva boda u četiri utakmice, tako da su nam šanse za plasman na Evropsko prvenstvo minimalne. Istina, one još postoje, no ako ćemo biti iskreni samo nas čudo vodi u Francusku", govori Papac, koji smatra da je sunovrat našeg reprezentativnog fudbala krenuo prije Mundijala.

"Prokockali smo veliku priliku da na krilima Mundijala nastavimo dizati na viši nivou naš reprezentativni fudbal. Pad je počo još prije Svjetskog prvenstva, iako se radi nastupa u Brazili sve to pokušavalo skriti. Bojim se da smo se vratili dosta godina unazad i da sada ponovo krećemo ispočetka", ističe Papac.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Legendarnom bosanskohercegovačkom fudbaleru u ovom trenutku fudbal nije na prvom mjestu.

"U ovom trenutku mi fudbal nije na prvom mjestu. Okupiran sam nekim drugim stvarima i ne razmišljam o trenerskom poslu. Danas ne, a niko ne zna šta donosi sutra", zaključio je Papac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.