Pavić: Sikira i Pejić ostaju, Radulović i Ribić su slobodni

Zeničani odlučili koji igrači putuju u Međugorje

Pavić: Sikira i Pejić ostaju, Radulović i Ribić su slobodni

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika završili su prvu fazu priprema u Zenici u kojoj su odigrali četiri pripremne utakmice, od čega su zabilježili tri pobjede (Budućnost, Rudar i Goražde), te jedan remi protiv Mladosti iz Kaknja.

Šef stručnog štaba Boris Pavić zadovoljan je dosadašnjim radom, te je zajedno sa svojim saradnicima i u razgovoru s predsjednikom kluba odlučio koji će igrači putovati na desetodnevne pripreme u Međugorje.

"Odlučili smo se da u srijedu u autobusu bude 21 igrač plus tri golmana, ostavili smo prostor za još jednog, eventualno dva igrača, tu mislim ako Kojić ne dogovori sa jednim klubom iz Kazahstana, te razvoj situacije oko Bajraktarevića s kojim ćemo danas obaviti finalne razgovore. Od igrača koji su bili na probi, zadovoljili su Sikira i Pejić, s njima će biti potpisan ugovor najvjerovatnije na godinu i po, dok Radulović i Ribić mogu tražiti nove klubove, gdje će igrati jer u ovom trenutku na njih ozbiljno neću računati. Žao mi je zbog povreda Džafića i Salčinovića, ali ćemo opet imati sasvim respektabilnu ekipu, koja će moći suprostaviti se i najboljim klubovima u Premijer ligi", kazao je za SportSport.ba Pavić.

Ekspedicija Čelika u srijedu u osam sati putuje na desetodnevne pripreme u Međugorje, gdje su zakazane tri utakmice, a u povratku za Zenicu, planirana je generalka protiv Goška u Gabeli.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.