Pavić: Volim Čelik i uzdignute glave napuštam Bilino polje

Bivši trener Čelika otvoreno o svemu za SportSport.ba

Pavić: Volim Čelik i uzdignute glave napuštam Bilino polje

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika su u utorak zvanično ostali bez šefa struke Borisa Pavića, kojeg je klub praktički protjerao jer mu je dao jednostrani raskid ugovora. 

Trener koji je u nepunih godinu dana oduševio sve ljubitelje i pristalice crno-crvene boje u otvorenom razgovoru za SportSport.ba govorio je o svemu pomalo, a osvrnuo se na raskid ugovora, vrijeme provedeno u klubu, rezultate, igrače, te navijače, zbog kojih mu je najviše krivo što napušta Bilino polje.

O razlozima odlaska iz Čelika, te prekidu saradnje s klubom?

"Neprijatno sam iznenađen odlukom Odbora za hitnost, koji mi je jučer uručio jednostrani raskid ugovor. Svemu tome je kumovala prethodna situacija, jer je klub bez rukovodstva. Ja sam već osjetio prije mjesec dana ekipa nema adekvatnu podršku, sreća što su rezultati bili na nivou naših očekivanja. Ponudio sam sporazumni raskid saradnje, da bi klub uštedio znatna sredstva. U Premijer ligi se sigurno nije desila situacija da ne mogu voditi ekipu s klupe, nisam mogao dobiti radnu i boravišnu dozvolu,a to je unosilo nemir u mene. Poslije Željezničara sam ponudio sporazumni raskid ugovora, također i na Skupštini prije ponudio sam da se prijateljski raziđemo, ali oni nisu pristali. Poslije pobjede nad Veležom pozvan sam u prostorije klube, gdje sam od Odbora za hitnost u kome su Pašalić, Nuhagić i Ibraković ponuđen je meni i igraču Stipi Baraću jednostrani raskid ugovora. Nisam naravno pristao na to, otišao sam u nedjelju kući na praznik, vratio sam se u ponedjeljak, te sam ostao neugodno iznenađen raskidom ugovora, bez ikakvog obrazloženja. Ja rastanak nisam očekivao na ovaj način, igrao sam tri puta kao igrač, sada kao i trener nadam se da sam ostavio jedan trag. Ostavio sam ekipu koja ima perspektivu, ali od danas moj slučaj preuzimaju advokati i slučaj ću predati na FIFA-u i UEFA-u", razočaran je Pavić.

U nepunih godinu dana napravio je sjajan niz rezultata pokazavši trenerski kvalitet.

"Ponosan sam na sve ono što je ekipa ostvarila od vremena kad sam sjeo na klupu Čelika. Klub je bio u problemima, bili smo u borbi za opstanak. Napravili smo selekciju kadra, vratili smo domaće igrače, koji cijene vrijednosti kluba. Rezultati sve govore, prošlu sezonu smo završili na sedmoj poziciji, te smo dobro nastavili i u ovoj sezoni i sve zahvaljujući karakteru i kvalitetu igrača. Ja sam stvarno ponosan na ovih 49 bodova osvojenih u 29 utakmica Premijer lige, uz gol razliku 39:29. Ekipa je u dobrom stanju ima kontinuitet pozitivnih rezultata, atmosfera u svlačionici je odlična i ostavljam svome saradniku spremnu ekipu. Ja stvarno nemam igračima šta zamjeriti, oni su uz naše navijače jedina svjetla tačka kluba. Ja sam zadovoljan i odnosom medija, te mi je žao što ova ekipa nije imala priliku pred punim Bilinim poljem. Čelik sa i bez navijača nije pravi klub, oni su identifikacija našeg kluba, oni su ono zbog čega se i igra nogomet. Nadam se da će klub doći na zdrave noge", nada se bivši trener Čelika.

Šta će Boris Pavić dalje raditi i postoji li šansa povratka u Čelik u neko normalnije vrijeme?

"Ja nikada nisam zatvorio vrata Čeliku, ovaj klub nije onih pet ljudi u Odboru za hitnost. Čelik je 70 godina tradicije, to je ponos grada i brend mnogo šire van BiH. Ja sam ovdje doživio fenomenalne trenutke imam puno prijatelja, nije isključeno da se vratim jednog dana. U ovom trenutku je najbitnije da se ekipa koncentriše na naredne utakmice, da se ovo maksimalno izvuče do kraja polusezone. Ja se nadam da ćemo svi zajedno u budućnosti svjedočiti jednom pravom klubu. To je poruke od mene, malo sam utučen, malo sam i razočaran situacijom koja mi se desila, mislim da to nisam zaslužio. Na mome razlazu samo je prisustvovao direktor Adnan Nuhagić, mislim da sam puno više zaslužio za ono što sam donijeo klubu i gradu zajedno sa svojim igračima. Ja se stvarno igračima zahvaljujem i sretan sam što sam bio dio svega toga. Ja ostajem najveći navijač kluba u nastavku sezone i želim im sve najbolje, da se vrate na mjesto koje pripada, a to je vrh nogometa u BiH", kazao je za SportSport.ba Boris Pavić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Boris Pavić u Čelik je došao prije 11 mjeseci, a u 39 zvaničnih utakmica ostvario je učinak od 14 pobjeda, 11 remija i šest poraza uz pozitivnu gol razliku 39:29. Prošlu sezonu klub je završio na sedmoj poziciji, dok je pri odlasku s klupe crno-crveni Čelik trenutno zauzima šestu poziciju u Premijer ligi.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.