Pioniri Sarajeva 'brojali' do 10, Sloboda bolja od Krupe

Premijer liga za pionire

Pioniri Sarajeva 'brojali' do 10, Sloboda bolja od Krupe

Treće kolo Premijer lige BiH za pionire donijelo je danas dvije utakmice. 

Sarajevo je gostovalo u Gabeli kod GOŠK-a, a bordo tim na kraju je opravdao ulogu favorita i bez većih problema slavio uvjerljivim rezultatom 10:0.

Do prvog gola Sarajevo je stiglo u 2. minuti preko Amina Hodžića, da bi u narednim minutama Irman Sejmenović povisio prednost gostiju na 3:0. Do odlaska na odmor Sarajevo je postiglo još tri pogotka, a u strijelce su se upisali Edd Nezirović, Rusmir Korman i Faruk Hodžić. 

U drugom poluvremenu viđena su još četiri pogotka u mreži tima iz Gabele. Dva su bila djelo Faruka Hodžića, dok su po još jedan zabili Benjamin Ćosić i Edd Nezirović. 

Golijada je također viđena i u duelu između Slobode i Krupe. Tuzlaci su pred domaćom publikom na kraju slavili rezultatom 6:3. 

Sloboda je zahvaljujući golovima Dženita Hajdarevića, Tarika Kapetanovića i Emira Kadrića u prvom dijelu vodila sa 3:0, ali gosti su do kraja prvog poluvremena uspjeli smanjiti prednost. Za Krupu su pogađali Ognjen Radaković i Džafo Hadžić. 

U drugom poluvremenu, tačnije u 40. minuti, Sloboda povisuje vodstvo na 4:2 preko Eldara Mehmedovića, da bi nedugo nakon toga novi gol za tuzlanski tim postigao Hamza Redžić. Džafo Hadžić je u 58. minuti smanjio prednost Slobode, a konačnih 6:3 postavio je Dženit Hajdarević. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi