Plakalo i Čabaravdić za novu pobjedu Bosne

Druga liga Centar, 12. kolo:

Plakalo i Čabaravdić za novu pobjedu Bosne

M. Šljivak

Fudbaleri Bosne iz Visokog savladali su u 12. kolu Druge lige Federacije grupa Centar na domaćem terenu ekipu Borca iz Jelaha s 2:0.

Do pobjede je domaći sastav stigao pogocima u drugom poluvremenu. 

Seriju golova nastavio je Alem Plakalo. Mladi napadač koji je na posudbi iz FK Sarajevo načeo je goste u 48. minuti pogotkom za 1:0, da bi sve dileme oko pobjednika riješio Amar Čabaravdić golom za konačnih 2:0 u 71. minuti.

Uvjerljivu pobjedu je upisala Usora nad Azotom (4:0). Suvala je doveo domaći tim u prednost nakon pola sata igre, a zatim su pogađali Vehabović dva puta i Ramić za uvjerljivu pobjedu od 4:0.

Duel dva Rudara, iz Zenice i Breze, pripao je Zeničanima koji su slavili s 1:0. Jedini gol na meču postigao je  Talić u 56. minuti susreta.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Druga liga Centar, 12. kolo:

Bosna Visoko - Borac Jelah 2:0 (Plakalo 48', Čabaravdić 71')
Usora - Azot 4:0 (Suvala 29', Vehabović 56', 86', Ramić 59')
Rudar Zenica - Rudar Breza 1:0 (Talić 56')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.