Plava lokomotiva pregazila Olimpic

Željezničar u polufinalu

Plava lokomotiva pregazila Olimpic

Nakon pobjede od 1:0 na Otoci, nogometaši Željezničara večeras su ovjerili plasman u polufinale Kupa BiH.

Najraspoloženiji danas u redovima Plavih, bio je veznjak Nermin Jamak koji je sa dva gola srušio sve nade najmlađeg sarajevskog premijerligaša.

 

U 4. minuti Selimović je pokušao, ali je odbrana Olimpica otklonila opasnost. Samo minut kasnije, Bekrić je ubacio sa lijeve strane, ali je Adilović zakasnio na loptu.

 

U 25. minuti Adilović je pokušao, lopta se od živog zida odbila ponovo do njeg, a iz drugog pokušaja Fejzić je bio uspješniji. Nedugo nakon toga, korner za domaće. Adilović je šutirao glavom, ali je lopta otišla visoko iznad gola Olimpica.

 

Bez golova se završilo prvo poluvrijeme, a samo dvije minute se protekle u nastavku susreta kada je za 1:0 pogodio Jamak. Domaći su nakon toga nastavili prijetiti. Svraka je uposlio Bekrića koji sa desetak metara nije uspio savladati golmana Fejzića.

 

U nastavku smo gledali samo igru Plavih, posebno nakon što je na otvaranju Jamak svojim drugim golom u 60. minuti skoro pa trasirao Željin put u narednu fazu natjecanja. Bio je to eurogol Jamaka na asistenciju Svrake.

 

Redale su se, zatim, prilike pred golom Fejzića. U 61. minuti Fejzić brani udarac Jamaka, zatim Stanić šutira pored gola, a nije bio precizan niti Vasilić. Selimovićev pokušaj u 69. minuti je također bio naprecizan. Samo nekoliko trenutaka kasnije, gužva u šesnaestercu, Svraka je došao do lopte, ali se nije najbolje snašao.

 

U 75. minuti Adilović je izašao sam pred golmana Fejzića ovaj mu brani, lopta opet dolazi do Adilovića koji ovaj put loše šutira. Na kraju lopta stiže do  Zolotića, ali je Fejzić ostao nesavladan

 

Pet minuta prije kraja susreta, Bekrić je izveo korner, ali stanićev udarac odlazi preko gola. Nakon toga, Bekrić je izveo još jedan korner, mladi Hodžić je glavom šutirao, a lopta je otišla malo pored desne stative.

 

Konačnih 3:0 djelo je Adilovića. Bekrić je centrirao, te je pronašao centarfora Želje na drugoj stativi koji ne neometan poslao loptu u mrežu.

 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Ranije su se u polufinale Kupa BiH plasirali Zrinjski, Sloga i Široki Brijeg.

 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti