Plavčić: Iskri želim sve najbolje u nastavku sezone
Piše: Samir Mlaćo

Nakon remija u Bugojnu

Plavčić: Iskri želim sve najbolje u nastavku sezone

U okviru 25. kola Prve lige Federacije nogometaši Iskre i Viteza su odigrali meč bez pogodaka, a nakon susreta zadovoljniji su bili gosti. Iskra je stvorila par lijepih prilika, dok se stekao utisak da su gosti iz Viteza u Bugojno došli ostati neporaženi što im se na kraju i ostvarilo.

Oko 500 gledalaca na stadionu Jaklić vidjelo je borbenu utakmicu, posebno od strane domaće ekipe koja ipak nije ubilježila pobjedu, te joj u narednim kolima slijedi neizvjesna borba za opstanak. Vitez je uspio odoljeti  napadima Iskre i njihov trener Valentin Plavčić poslije susreta bio je zadovoljan krajnjim ishodom susreta.

"Nismo još ovjerili vizu za Premier ligu, ali do kraja imamo tri utakmice kući i vjerujem da će se uz te tri pobjede to i desiti. Pohvalio bi prvo danas domaće navijače koji bodre klub koji se bori za opstanak, veoma fer i korektno. Znao sam da je Iskra nezgodna ekipa u prekidu i imali smo sreću da ne primimo gol, a isto tako je Iskra imala sreću kada smo mi poslije prekida imali veoma dobru šansu. Ovaj rezultat je objektivan i Iskri želim puno sreće do kraja sezone sa nadom da će  izboriti opstanak u Prvoj ligi Federacije", istako je Plavčić.

Bugojanci poslije susreta i nisu bili toliko nezadovoljni rezultatom sa obzirom da su za protivnika imali lidera na tabeli, ali ono što ih najviše brine jeste težak raspored  koji imaju u posljednjih pet kola.

"Mi smo jako dobro ušli u utakmicu, napravili par dobrih prilika koje nismo iskoristili. Teren je bio veoma težak, momci su se zalagali i dali svoj maksimum. Moglo je biti i bolje, ali i gore, te se mi moramo okrenuti nastavku prvenstva. Pokušao sam izmjenom Knežević-Mašić, ali nije uspjelo i moramo ići dalje. Dosta je čudnih rezultata u ligi,međutim, mi se nećemo obazirati na to i već slijedeće kolo u Lukavac idemo da se nadigravamo i pokušamo donijeti bodove u Bugojno", istakao je trener domaćih Salem Duraković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.