Počeo Junior Cup u okviru ML „Fair Play“

Počeo Junior Cup u okviru ML „Fair Play“

M. Skaka

Tokom jučerašnjeg dana odigrano je drugo kolo malonogometne lige "Fair play" u grupama A i B. Nakon ovog kola sa po dvije pobjede na vrhu se nalaze u grupi A Buća Potok Saplast i Pozitiva Sarix-Zabrđe u grupi B. 

U prvoj utakmici grupe A Bućosi su sa 8-0 savladali Svitanje - Stari Grad sa visokih 8-0 i tako nakon dva kola najavili borbu za najveći plasman ove sezone. Nakon prvog poluvremena rezultat je glasio 2-0, da bi u nastavku aktuelni prvaci "Fair play" lige postigli još šest golova. Dino Tahiri je sa četiri pogotka predvodio Buća Potok do druge pobjede u prvenstvu a po jedan su postigli Haskić, Karačić, Džanković koji je upisao i dvije asistencije te Šabeta, a Čamdžić je upisao tri asistencije.

U drugoj utakmici grupe A viđena je čvrtsta igra i samo dva gola, nerješeno su odigrali SD Nedžarići - Zamm mC i Nedžarići. Prvo poluvrijeme je obilovalo prilikama i sa jedne i sa druge strani, ali su golmani bili na nivou te su mreže nakon 20 minuta igre ostale netaknute. Nedžarići su u vodstvo došli nakon tri minute igre u nastavku iskorištivši svoju prvu priliku, dok su nakon primljenog gola Studeti krenuli puno agresivnije i pogodak dolazi pet minuta kasnije. Do kraja susreta mreže su mirovale iako je bilo prilika na obje strane do promjene rezultata nije došlo. 

Ekipa Kovača je bila slobodna ove sedmice. 

Nakon dva odigrana kola tabela izgleda ovako: 1. Buća Potok 6, 2. Nedžarići 4, 3. SD Nedžarići - Zamm mC 1, 4. Kovači 0, 5. Svitanje - Stari Grad 0. 

Prva utakmica drugog kola u grupi B donijela je uzbudljiv i do samog kraja neizvejstan susret između Crne Rijeke i Demus Dobrinja a krajnji rezultat je glasio 2-2. Početak susreta je bio uzbudljiv gdje su obje ekipe imale nekoliko šansi za pogodak međutim na gol se čekalo osam minuta kada je Mehić pogodio za vodstvo Demus - Dobrinja. Nakon prljimljenog gola malonogometaši Crne Rijeke preko dvostrukog strijelca, Balte, dolaze do preokreta u 24. minuti susreta. Džaferović je tri minuta kasnije postigao izjednačujući pogodak i ispostavit će se da je u 27. minuti susreta postavljen konačan rezultat jer nije bilo golova do kraja susreta. 

U drugom susretu grupe B viđeno je devet golova, Pozitiva je sa 7-2 savladala novajliju u ligi Caffe Libris. Novajlija je odoljevao pritisku Pozitive sve do desete minute kada je golman tima sa Baščaršije prvi put kapitulirao. U 15. već je bilo 2-0, a minut kasnije nogometaši Librisa smanjuju na 2-1, do odlaska na odmor Pozitiva povećava na 3-1. Sami početak drugog dijela pripao je Librisu koji smanjuje na 3-2, a onda je uslijedila prava rapsodija nogometaša Pozitiva Sarix-Zabrđe koji postižu četiri gola do kraja susreta i upisuju drugu pobjedu. Šibalo je postigao dva gola za Pozitivu a po jednom su se u list strijelaca upisivali Srna, Kasapović, Đedović, Salić i Bartula sa druge strane golove su dali Karačić i Šahinović. 

Ekipa MNK 11. juli Srebrenica je bila slobodna ovaj vikend. 

Tabela u grupi B nakon dva kola izgleda ovako: 1. Pozitiva Sarix - Zabrđe 6, 2. MNK 11. juli Srebrenica 3, 3. Demus - Dobrinja 1, 4. Crna Rijeka 1, 5. Caffe Libris Baščaršija 0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.