Posjeta očajna, 5.000 gledalaca na Koševu za rekord sezone

Osam susreta 3. kola posmatralo 12.850 gledalaca

Posjeta očajna, 5.000 gledalaca na Koševu za rekord sezone

A. Beganović

Kompletirano je 3. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine koje kao i prethodna dva na tribine stadiona širom naše zemlje nije privuklo veći broj gledalaca. Osam susreta 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sa tribina je posmatralo 12.850, gledalaca, a derbi susret Sarajeva i Širokog Brijega na tribine je privukao 5.000 gledalaca što je najveća posjeta u dosadašnjem dijelu šampionata na jednom susretu.

Derbi susret 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine privukao je najviše pažnje. Pobjedu Sarajeva nad Širokim Brijegom sa tribina našeg najvećeg stadiona, prema službenim podacima Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, posmatralo je 5.000 gledalaca i to je u najveća posjeta na do sada odigrana 24 premijerligaška susreta.

U Vitezu je Željezničar stigao do prve pobjede. Slavili su Plavi s minimalnih 1:0, a pobjedu ekipe iz Sarajeva nad domaćom ekipom sa tribina stadiona u Vitezu posmatralo je 2.000 gledalaca.

Duel Borca i Mladosti, koji je završen bez pobjednika (1:1), sa tribina Gradskog stadiona u Banjoj Luci posmatralo je 2.000 gledalaca, dok je pobjedu Zrinjskog nad Travnikom (1:0) sa tribina stadiona Pod Bijelim brijegom posmatralo 1.500 gledalaca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Susreti Čelik - Drina (2:1), Radnik - Velež (0:0), te Rudar - Olimpic (0:0) s tribina je ukupno posmtralo 1.800 gledalaca, odnosno prema službenim podacima na ova tri susreta bilo je prisutno po 600 ljubitelja najvažnije sporedne stvarni na svijetu.

Najslabija posjeta u 3. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine zabilježena je u Lukavici gdje je pobjedu Slobode nad domaćom Slavijom (1:0) s tribina posmatralo 550 gledalaca.

grad utakmica posjeta
Sarajevo Sarajevo - Široki Brijeg 5.000
Vitez Vitez - Željezničar  2.000
Banja Luka Borac - Mladost 2.000
Mostar Zrinjski - Travnik  1.500
Gradiška Rudar - Olimpic 600
Zenica Čelik - Drina  600
Bijeljina Radnik - Velež 600
Lukavica Slavija - Čelik 550
Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.