Povijesni uspjeh: Radnik u finalu Kupa BiH

Kup BiH, polufinale

Povijesni uspjeh: Radnik u finalu Kupa BiH

M. Šljivak

Fudbaleri Radnika iz Bijeljine plasirali su se u finale Kupa Bosne i Hercegovine. Danas su na Pecari poraženi od Širokog s 2:1, ali zahvaljujući golu u gostima idu u povijesno finale.

Dosta tvrda utakmica odigrala se na Pecari. Na otvaranju su gosti igrali jaku odbranu, koju su domaći ipak uspjeli probiti u 26. minuti. Nakon kornera najviši u skoku je Boris Pandža, koji pogađa za prednost od 1:0.

Domaći su i u ostatku prvog dijela bili bolji. Međutim, nisu uspjeli stvoriti neku ozbiljnu šansu i na odmor se otišlo vodstvom domaćeg tima od 1:0.

Krenuo je Široki po drugi gol u nastavku, a do njega su došli u 66. minuti. Prekrasan gol iz slobodnog udarca postiže Zvonimir Kožulj za prednost od 2:0.

Samo četiri minute kasnije Radnik stiže do gola za finale. Dosuđen je penal, a precizan je Adnan Šećerović za 2:1.

Do kraja je Široki pokušavao doći do gola koji ih vodi u finale. Ipak, u tome nisu uspjeli, te je ostalo 2:1, što je rezultat koji vodi goste u finale.

Kup BiH, polufinale:

Široki Brijeg - Radnik 2:1 (Pandža 26', Kožulj 66' / Šećerović 70')

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Pandža, Barišić, Ćorić, Krstanović, Wagner, Kožulj, Sesar, Brekalo, Ajayi, Crnov.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

RADNIK: Avdukić, Hodžić, Beširević, I. Jakovljević, Memišević, Zeljković, Obradović, Maksimović, Srećković, S. Jakovljević, Šećerović.







Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi