Povreda Kolašinca i pogodak Šunjića obilježili minulo kolo

Učinak Zmajeva u vikendu za nama

Povreda Kolašinca i pogodak Šunjića obilježili minulo kolo

Većina reprezentativaca Bosne i Hercegovine igrala je zapažene uloge u svojim klubovima u kolu koje se u Evropi igralo minulog vikenda.

Nažalost loše vijesti stigle su iz Njemačke gdje se Sead Kolašinac povrijedio, i gdje u prvom planu nisu bili Sejad Salihović i Mensur Mujdža. Toni Šunjić postigao je prvijenac u Rusiji, dok je odličnu partiju pružio i Ermin Bičakčić. Debi za nove klubove upisali su Bičakčić, Hajrović i Medunjanin.

Asmir Begović (Stoke City)

Najbolji bosanskohercegovački golman dobro je obavio posoa na gostovanju kod Hulla gdje je Stoke u finišu utakmice došao do boda.

Jasmin Fejzić (VfL Aalen)

Aalen je poražen na gostovanju kod novajlije Darmstdata rezultatom 2:0. Naš reprezentativac stajao je na golu poraženog tima.

Ratko Dujković (HŠK Zrinjski)

Novi reprezentativac BiH jedan je od najzaslužnijih za prvi trijumf na stadionu Grbavica protiv Željezničara u historiji Zrinjskog. Odlično je obavio svoj posao.

Sead Kolašinac (Schalke 04)

Na terenu je nažalost proveo svega 17 minuta nakon čega je zamijenjen. Teren je napustio sa bolnom grimasom na licu. Dan kasnije ustavljeno je da su stradali križni ligamenti koljena, odnosno da Seo neće igrati u narednih pola godine.

Ermin Bičakčić (TSG Hoffenheim)

Sjajno obavio svoj posao u trijumfu Hoffenheima nad Augsburgom. Trener Gisdol nakon utakmice bio je pun riječi hvale na račun Bičakčića koji je sa Emirom Spahićem našao mjesto u najboljem timu prvog kola Bundeslige.

Toni Šunjić (Kuban Krasnodar)

U derbiju kola Premier lige Rusije Kuban je kao domaćin porazio Lokomotiv iz Moskve sa 2:1, a naš reprezentativac postigao je drugi pogodak za svoj klub. Bio je to Šunjićev prvijenac u Rusiji.

Mensur Mujdža (SC Freiburg)

Nažalost nije konkurisao za meč protiv Frankfurta u kojemu je njegov klub poražen minimalnim rezultatom.

Avdija Vršajević (HNK Hajduk)

Trener Hajduka Igor Tudor poštedio je našeg reprezentativca na utakmici protiv Osijeka. Predstojeći meč Evropske lige mnogo je važniji za Bile od HNL-a.

Sejad Salihović (TSG Hoffenheim)

Hoffenheim je novu sezonu otvorio trijumfom nad Augsburgom. Sejad Salihović nije konkurisao za ovaj meč.

Ognjen Vranješ (Elazigspor)

Prvenstvo u drugom rangu Turske još uvijek nije počelo.

Miralem Pjanić (AS Roma)

Mali princ sa svojom Romom čeka na start nove sezone u Seriji A. Vučica je u prijateljskom meču savladala AEK, ali Pjanić nije nastupio.

Izet Hajrović (Werder Bremen)

Werder je na startu nove sezone otkinuo bod u Berlinu kod Herthe, a Izet je igrao do 85. minuta kada je zamijenjen.

Haris Medunjanin (Deportivo La Coruna)

Povratnik u Primeru poražen je na otvaranju sezone od Granade sa 2:1, a naš reprezentativac igrao je od 59. minuta.

Tino Sven Sušić (HNK Hajduk)

Kao i Avdija Vršajević, i Tino Sven Sušić je preskočio meč Hajduka i Osijeka koji se igrao sinoć u Gradskom vrtu.

Goran Zakarić (NK Široki Brijeg)

U trijumfu nad Slobodom u Tuzli novi reprezentativac BiH igrao je do 89. minuta kada ga je zamijenio Jure Ivanković. U nekoliko navrata Zakarić je bio nadomak pogotku, ali se ispriječio domaći golman Fejzić.

Gojko Cimirot (FK Sarajevo)

Fudbaler Sarajeva igrao je svih 90 minuta u remiju protiv Mladosti Velika Obarska u Bijeljini.

Sanjin Prcić (Stade Rennes)

Rennes je remizirao na gostovanju kod St. Etiennea, a naš novi reprezentativac igrao je do 76. minuta kada ga je zamijenio Moreira.

Senad Lulić (SS Lazio)

Sezona u Seriji A još uvijek nije počela. Lulić na prijateljskim utakmicama igra zapaženu ulogu u timu Lazia.

Anel Hadžić (Sturm Graz)

Sturm je na domaćem terenu poražen od Wolfsbergera sa 2:1, a naš reprezentativac je odigrao svih 90 minuta. Zaradio je i javnu opomenu sredinom prvog poluvremena.

Muhamed Bešić (Everton)

Iako su postojale najave da će zabilježiti svoj službeni debi u dresu Evertona, to se ipak nije desilo. Karamele su remizirale sa Arsenalom, a rezultat je na kraju meča glasio 2:2.

Edin Džeko (Manchester City)

Kapiten Zmajeva svoj meč za Manchester City igra večeras protiv Liverpoola.

Edin Višća (Istanbul BB)

Nova sezona u Turskoj još uvijek nije počela.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Vedad Ibišević (VfB Stuttgart)

Stuttgart je remizirao na gostovanju kod Borussije M'gladbach, a Vedad Ibišević na terenu je proveo svih 90 minuta. U 64. minutu zaradio je javnu opomenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.