Praznik fudbala u Gabeli

Turnir u Gabeli

Praznik fudbala u Gabeli

M. Maksimović

Svake godine publika u Gabeli i okolnim mjestima s radošću dočekuje Memorijal Andrije Ankovića koji se igra u čast jednog od najvećih fudbalera iz ovog dijela zemlje.

I ovog puta kao i svih ranijih godina osim domaćeg GOŠK-a nastupit će Hajduk i Zrinjski, što naravno najviše raduje publiku.

Splićani će ovog puta istina igrati s drugim timom, dok Zrinjski dolazi s ciljem osvojiti pehar.  Zrinjski ove godine brani naslov, a u svom jubilarnom desetom nastupu pokušat će osvojiti peti pehar, budući da su već slavili 2004., 2005., 2014. i 2016. godine. 

Danas od 13 sati za plasman u finale Zrinjski će igrati protiv Hajduka, dok se u drugom polufinalu sastaju GOŠK i Gorica. Ovogodišnji Memorijal je 27. u nizu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi