Prolongira se izbor generalnog sekretara!?
Hoće li se Predsjedništvo usaglasiti?

Danas sjednica Izvršnog odbora N/FS BiH

Prolongira se izbor generalnog sekretara!?

Članovi Izvršnog odbora Nogometnog / Fudbalskog saveza danas bi u Bihaću (hotel Paviljon) trebali izabrati generalnog sekretara naše kuće fudbala, mada nije isključeno da imenovanje prvog operativca bude ponovo prolongirano.

Za promociju Muniba Ušanovića, Ismeta Ovčine, Riste Trivuna ili Fuada Čolpe potrebno je da ruku u zrak digne 12 članova IO od 15 koliko naša fudbalska vlada broji. U suprotnom nije konkurs će biti poništen, a potom slijedi izbor vršioca dužnosti.

Kao i nebrojeno puta do sada, mišljenje onih koji odlučuju o svemu mijenja se iz minute u minut. Tokom posljednjih dana kandidati su lobirali za glasove, a čini se da najbolje kotira Ušanović, u čiju kampanju je uključen i Miroslav Ćiro Blažević, selektor našeg nacionalnog tima. Ćiro je i u proteklom periodu davao bezrezervnu podršku aktuelnom v.d. generalnom sekretaru, a i prije sjednice u Bihaću još jednom je podsjetio vlastodršce kako je Ušanović njegov kandidat broj 1. Nadamo se da eventualni neposluh neće imati uticaja na reprezentaciju BiH, koja je blizu plasmana u baraž za SP...

Međutim, kako saznaje SportSport.ba vrlo je izvjesno da će ponovo biti prolongirana „dodjela“ četverogodišnjeg mandata, a zbog čega pojasnio nam je jedan od članova IO:

„Vjerovatno će preovladati odluka da za konačnu odluku sačekamo još mjesec dana. Prije svega što će u tom periodu biti izrečena presuda Munibu Ušanoviću. Ne bi bilo dobro da izaberemo Ušanovića, a da Sud odluči protiv njega. I suprotno. Stoga je najbolje da pričekamo.“

Dodatno prolongiranje izbora prvog operativca imalo bi negativne posljedice i za finansijsku situaciju u N/FS BiH. Naime, FIFA i UEFA su blokirali sredstva u iznosu od oko šest miliona švajcarskih franaka i ona će biti uplaćena na račun našeg Saveza tek kada budemo imali generalnog sekretara, ma kako se on zvao...

Prije sjednice Izvršnog odbora biće održanas i sjednica Predsjedništva. Na njoj bi Sulejman Čolaković, Iljo Dominković i Bogdan Čeko trebali usaglasiti stavove i sa istim izaći pred ostale kolege. Međutim, poznavajući stručnjake iz našeg fudbalskog vrha teško da će doći do zajedničkog zaključka, pa će stoga i sjednica IO biti okončana bez konkretnog zaključka!? 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.