Prva utakmica u Zenici, Sarajevo želi revanš 17. maja

Čelik dočekuje Sarajevo

Prva utakmica u Zenici, Sarajevo želi revanš 17. maja

M. Šljivak

Ekipa Čelika domaćin su prve utakmice finala Kupa Bosne i Hercegovine, odlučeno je današnjim žrijebom u prostorijama Fudbalskog saveza.

Zenički tim će tako sedmog maja na Bilinom polju dočekati ekipu Sarajeva u prvom finalnom susretu Kupa BiH, a ekipa Sarajeva želi da se revanš susret odigra 17. maja na stadionu Asim Ferhatović Hase, kako je i ranije planirano. Savez će o ovom zahtjevu FK Sarajevo odlučiti na sjednici Takmičarske komisije.

Ove sezone su Čelik i Sarajevo odigrali dva susreta. Bordo tim je na svom terenu slavio uvjerljivu pobjedu od 3:0, dok je Čelik na otvaranju proljetnog dijela sezone slavio s minimalnih 1:0. 

Sarajevo je put do finala trasiralo preko ekipe Zrinjskog, a Zeničani su također imali razloga za slavlje u Hercegovini, jer su eliminisali Široki Brijeg.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.