Prvak poražen u Banjoj Luci

Borac vezao dvije pobjede

Prvak poražen u Banjoj Luci

E. Škorić

Nogometaši Borca u Banjoj Luci su, u posljednjem meču osmog kola Premijer lige BiH, zaustavili aktuelnog prvaka, ekipu Zrinjskog. Domaći su slavili rezultatom 1:0.

Zrinjski se nije uspio vratiti na drugo mjesto, a Borac je konačno uvezao dvije pobjede i sada se vratio u gornji dio tabele.

Današnji derbi u Banjoj Luci nije donio puno uzbuđenja. Domaći su zaprijetili u šestoj minuti, ali je Stokić s 11 metara, nakon povratne lopte Subića, pucao preko gola. 

Uzvraćaju gosti iz Mostara u 10. minuti, no Avdukić nije morao reagovati nakon udarca Šćepanovića sa preko 20 metara. Nikolić slabo loptu udara glavom u 22. minuti nakon ubačaja Simeunovića s desne strane.

Ilić je u 23. minuti pogodio za vodstvo domaćih, ali prethodno ga je uposlio Subić koji je bio u nedozvoljenoj poziciji, pa je gol opravdano poništen. Zrinjski prijeti u 28. minuti, Simeunović slabo šutira glavom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do kraja prvog dijela nije bilo nikakvih promjena, da bi na samom otvaranju drugog dijela Borac stigao u vodstvo. Subić je lijepo pogodio iskosa s lijeve strane. Dobra šansa za Zrinjski, u 49. minuti, ali Avdukić je blokirao Đurića.

Možda je Crnov mogao da pogodi u 61. za izjednačenje, ali loše je tukao iz dobre pozicije. Crnov je neprecizan i u 76. minuti. Nisu izabranici Branka Karačića uspjeli da izbjegnu drugi poraz iako su Simeunović i Radeljić u 92. minuti promašili stopostotne šanse.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.