"Puklo" ponovo oko Ušanovića!

Nakon svađe 10-minutna pauza na IO

"Puklo" ponovo oko Ušanovića!

Sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH koja se još održava u hotelu „Park“ u Širokom Brijegu i ovaj put protiče u napetoj atmosferi, ali i sa puno nedoumica, te na momente i svađe članova bh. „fudbalske vlade“.

Upravo iz tog razloga pojedni iz IO zatražili su desetominutnu pauzu, kako bi se međusobno konsultovali, to jeste pokušali u neformalnom razgovoru koliko, toliko približiti stavove. Međutim, sastanak se neće završiti u predviđenom vremenu do 15:15 sati, ukoliko ne bude prekinut.

O TV pravima drugi put
 
Već je jedna tačka, poslije burne rasprave, skinuta sa Dnevnog reda i ostavljenja za raspravu na nekoj od idućih sjednica. Riječ je o spornom ugovoru o TV pravima utakmica fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine. Navodno, ovo su učinili kako bi o TV pravima razgovarali kada na sjednici bude više od današnjih 12 članova potrebnih za minimalan kvorum, to jeste odlučivanje.

„Vječna priča“ o Ušanoviću

Ipak, puklo je opet na priči oko uslova za raspisivanje konkursa za izbor novog generalnog sekretara. Navodno, kako neslužbeno saznaje SportSport.ba, načelno usvojeni su uslovi prema kojima će se aktuleni v.d. generalnog sekretara, Munib Ušanović moći prijaviti na konkurs, ali u žučnoj raspravi to se nije svidjelo pojedinima u IO. Nakon pomeute desetominutne pauze, ponovo „iza zatvorenih“ vrata pričaju da li definitivno odbaciti prijedlog Komisije za propise prema kojem kandidat ne smije biti osoba protiv koje se vodi krivični postupak pred Sudom BiH, što je slučaj sa Ušanovićem?!     
Osim „vječne priče“ oko Ušanovića i konkursa, trebalo bi se govoriti i o budžetu NS/FS BiH za 2009, ali i kome od revizorskih kuća povjeriti da uradi analizu poslovanja Saveza u prošloj godini.

„Sve miriše na prekid sastanka...“

Poslije sjednice članovi IO trebali bi posjetiti Sportski centar „Musa – Karačić“ na Mostarskom blatu, a prema planu rada imaju ručak u 16 sati u hotelu „Park“, gdje i zasjedaju. No, očito da bi posjeta SC „Musa – Karačić“ mogla otpasti...

Kako nam je rekao za vrijeme pauze jedan od članova IO koji je želio ostati anoniman sve miriše na to da bi sjednica mogla biti prekinuta i svi pomenuti problemi, kao i onaj o TV pravima „gurnuti pod tepih“ do naredne sjednice IO?!

Ostanite na SportSport.ba! Uskoro nove ekskluzivne informacije sa sjednice IO iz Širokog Brijega...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.