Remi Sarajeva i Širokog, novi poraz juniora Željezničara

Premijer liga Bosne i Hercegovine za juniore

Remi Sarajeva i Širokog, novi poraz juniora Željezničara

A. Beganović

Odigrana su tri susreta 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za juniore. Aktuelni prvaci naše zemlje juniori Željezničara na Grbavici su pretrpjeli poraz u duelu sa Vitezom (0:1), u derbiju kola Široki Brijeg i Sarajevo su podijelili bodove (2:2), dok je Rudar na gostujućem terenu savladao Olimpic (3:1).

Juniori Željezničara su još jednom razočarali svoje navijače. Nakon što je u 1. kolu na Grbavici slavio Borac sa ubjedljivih 4:1, danas su se bodovima osladili i mladi fudbaleri iz Viteza. Jedini pogodak na susretu postigao je Čurak u 73. minuti. Vitez se ovom pobjedom učcrstio u sredini tabele, dok su Plavi pri samom dnu bez osvojenog boda uz utakmicu manje.

Derbi kola opravdao je očekivanja. Juniori Širokog Brijega i Sarajeva su pružili dobru partiju, a na kraju zadovoljniji mogu biti domaći fudbaler, koji su nakon prvih 45 minuta imali zaostatak od dva gola. No, nisu mladi fudbaleri iz Širokog Brijega gubili glavu, u drugom dijelu su zaigrali mnogo bolje, te su uspjeli stići do izjednačenja. Avdić i Herić su pogađali za bordo tim, dok su Stanić i Zovko bili strijelci za Široki Brijeg.

Juniori Rudara su u Sarajevu nadigrali Olimpic, te su privremeno zasjeli na čelo tabele. Slavio je Rudar rezultatom 3:1, a sva četiri gola pala su u prvom poluvremenu. Memić je pogodio za domaće, a Kurižda dva puta i Stojić za goste iz Prijedora.

Premijer liga za juniore, 3. kolo:

Široki Brijeg - Sarajevo 2:2 (Stanić, Zovko / Avdić, Herić)

ŠIROKI BRIJEG: Zlomislić, Nikić, Jurić, Matić, Bondža, Bojo, Milićević, Grbešić, Jurić, Stanić, Vukoja. Još su igrali Gašpar, Zovko Bože Vukoja, Buhač i Marić.

SARAJEVO: Sujić, Đurić, Vazda, Avdić, Osmanović, Herić, Pidro, Rastoder, Mujakić, Kadušić, Čataković. Još su igrali Agić, Halavać i Šehić.

Željeznićar - Vitez 0:1 (Čurak)

ŽELJEZNIČAR: Ćutahija, Džuho, Osmanković, Palić, Ajkunić, Alešević, Mujagić, Ćubura, Šubo, Hajdarević, Šehić. Još su igrali Sarač, Babič, Tukić i Rizvanović.

VITEZ: Badrov, Šibčić, Brkan, Pleić, Vrhovac, Džepina, Gudelj, Parađik, Baškarad, Čurak, Petrović. Još su igrali Lujanović i Rajković.

Olimpic - Rudar 1:3 (Memić / Kuridža 2x, Stojić)

OLIMPIC: Brko, Ahmedspahić, Gusinjac, Bučuk, Memić, Ajdinović, Begić, Dokara, Filan, Ahmedspahić Admir, Salčinović. Još su igrali Šahović, Kalesić, Čehajić, Kovačević i Bogilović.

RUDAR: Unijat, Mandić, Lajić, Muhić, Kovačević, Palić, Stojić, Kuridža, Gavranović, Radanović, Rokvić. Još je igrao Mahmutović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.