Sadiku: Mišljenja sam da možemo puno više

Kapiten kadetske reprezentacije BiH za SportSport.ba

Sadiku: Mišljenja sam da možemo puno više

S. Mlaćo

Kadetska nogometna reprezentacija naše zemlje danas je u Etno selu "Stanišići" remizirala protiv odgovarajuće selekcije Slovenije (0:0).

Naši momci imali su nekoliko lijepih prilika, ali također Slovenci su u više navrata zaprijetili, međutim mreže se nisu tresle. 

Veoma dobru partiju u redovima naše selekcije pružio je kapiten Rijad Sadiku.

"Mislim da smo u prvom poluvemenu imali veliki respekt prema protivniku.  Ponjela nas je malo i atmosfera, taj pritisak prve utakmice, ali u drugom poluvremenu smo bili puno bolji. Mislim da ipak to nije ni djelić onoga što mi možemo, jer sam mišljenja da mi možemo puno više", kazao je Sadiku za SportSport.ba.

Za dva dana naši momci će za rivala imati kadete Češke.

"Očekujem prije svega puno više borbe, prije svega mene, ali i cijele ekipe. Nadam se da ćemo uspostaviti bolju igru, a želja nam je plasman na EURO. Imamo jaku grupu", dodao je član Akademije FK Sarajevo koji je proteklih dana boravio na probi u njemačkom Freiburgu, te zadovoljio trenere u tom klubu.

Engleska je danas savladala Češku 5:3, a naši momci su se mogli uvjeriti u kvalitete i mane Čeha.

"Engleska je bila superiornija, ali mislim da je i Češka kvalitetna, kao i mi. Vjerujem da će biti dosta nadigravanja, te se nadam da će selektor i stručni štab obaviti dobar skauting i dati nam vrijedne upute, kazao je na kraju razgovora za SportSport.ba kapiten kadetske reprezentacije BiH Rijad Sadiku.

Treba istaći da su Sadikua na današnjem meču protiv Slovenije gledali i skauti nekoliko klubova, te je sigurno da partije ovog talentovanog igrača ne prolaze nezapaženo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi