Salčinović strijelac u porazu Sandefjorda

Fudbalsko prvenstvo Norveške

Salčinović strijelac u porazu Sandefjorda

A. Beganović

Nakon što je u prošlom 10. kolu norveškog fudbalskog prvenstva nekadašnji prvotimac Sarajeva Admir Raščić postigao pogodak za svoj Sandefjord, isto je danas u 11. kolu pošlo za nogom nekadašnjem ljubimcu "Robijaša", Fenanu Salčinoviću.

Naime, klub naših internacionalaca, Sandefjord, gostovao je kod Lillestroma i doživio poraz (2:1). Lillestrom je mnogo bolje otvorio susret i već nakon 29. minuta imao je prednost od 2:0. Strijelac oba pogotka za domaće bio je Sundgot.

Nadu da bi mogli i u ovom susretu ostati neporaženi Sandefjordu vraća Salčinović pogotkom u 40. minuti susreta. Do kraja utakmice momčad naših internacionalaca imala je nekoliko prilika, ali do izjednačenja nisu mogli doći. Unatoč porazu Sandefjord i dalje dobro stoji na tabeli, trenutno su peti sa samo četiri boda zaostatka za vodećim Rosenborgom.

Norveško prvenstvo, 11. kolo:
Lillestrom – Sandefjord 2:1, Odd Grenland – Fredrikstad 2:0, Start Kristiansand – Bodo 4:0, Tromso – Lyn 1:0, Valerenga – Stromsgodset 1:0.

Poredak
Rosenborg 20 (-1), Start Kristiansand 20, Odd Grenland 18, Molde 18, Sandefjord 16...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.