Sarajevo i dalje bez pobjede u Zenici

Čelik i Sarajevo podijelii bodove

Sarajevo i dalje bez pobjede u Zenici

E. Škorić

Nogometaši Čelika i Sarajeva odigrali su 1:1 u Zenici utakmicu petog kola BH Telecom Premijer lige BiH.

Susret na Bilinom polju bio je u sjeni navijačkih nereda. Zbog divljanja navijača u 52. minuti utakmica je prekinuta, no na kraju je ipak nastavljena, te je završena rezultatom 1:1.

No, nećemo ovom prilikom previše pričati/pisati o navijačima. Sarajevo je u šestoj minuti imalo veliku šansu, kada je Okić centrirao, a Velkoski tukao prema golu Čelika, no Adilović je sjajno odbranio pokušaj Makedonca.

U 12. minuti Čelik prijeti preko Mahira Karića, gostujuća odbrana loptu izbacuje u korner. Minutu kasnije Delač spašava goste. Jusić je iz neposredne blizine šutirao, Delač izbacio u korner. 

Čelikk je stigao do prednosti u 22. minuti. Sjajan prodor Selimovića po desnoj strani, ubacio je u peterac, a Hebibović loptu poslao u vlastitu mrežu za radost domaćih. Nekoliko minuta kasnije projektil Čolića iz slobodnjaka, istakao se Delač.

Zatim je u 27. minuti Marin Popović glavom tukao, lopta išla pod prečku, no opet Delač... Do kraja prvog dijela ostalo je 1:0. 

Veliku šansu su Zeničani imali na otvaranju drugih 45 minuta, kada je Dedić izašao sam pred Delača, koji je uspio ponovo da spasi svoju mrežu, a ujedno i goste novog poraza. U 52. minuti Benko je postigao gol za izjednačenje.

Nakon tog gola došlo je do incidenata na sjevernoj tribini i 20-minutnog prekida, ali je utakmica nastavljena. Kasnije su i jedni i drugi djelovali uspavano i nemoćno, pa je duel završen podjelom bodova, iako je Stepanov u samoj završnici glavom šutirao dobro, a lopta pogodila prečku.

Čelik - Sarajevo 1:1 (Hebibović 22 - ag/ Benko 52)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik: Adilović, Bajraktarević, Karić, Dedić, Selimović, Kojić, M. Popović, Bureković, Pezer, Jusić, Čolić.

Sarajevo: Delač, Kovačević, Okić, Velkoski, Hebibović, Stepanov, Benko, Barbarić, Ikande, Puzigaća, Radovac.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti