Sarajevo pregazilo Travnik, devet pogodaka u Širokom

Premijer liga, juniori, 6. kolo

Sarajevo pregazilo Travnik, devet pogodaka u Širokom

M. Šljivak

Fudbaleri Sarajeva i Širokog upisali su pobjede u susretima šestog kola juniorske Premijer lige BiH.

Travnik - Sarajevo 0:3 (Vazda 25', Cenaj 84', Burović 89')

Sarajevo je na gostovanju pregazilo Travnik s 3:0. 

Do vodstva je bordo tim stigao nakon 15. minuta igre. Mrežu domaćeg golmana Almedina Kobilice zatresao je Anes Vazda za rezultat poluvremena od 1:0.

Nastavak susreta također donosi bolju igru Sarajeva, a gosti su u posljednjih 10 minuta utakmice postigli još dva pogotka. 

Prvo je u 84. minuti rezervista Drilon Cenaj pogodio za vodstvo od 2:0, da bi Amar Burović pogotkom u 89. minuti s penala postavio konačnih 3:0.

Široki Brijeg - Borac 5:4 (Menalo 29, 44', 60', 75', Juričić 53' / Trivan 7', Milosavljević 54', Ljutić 65', Dujaković 90+3'p)

Mnogo više uzbuđenja donio je meč između juniora Širokog Brijega i Borca. Široki je na kraju u jednoj sjajnoj fudbalskoj predstavi slavio s 5:4.

Junak pobjede domaće tima je fantastični Luka Menalo koji je postigao četiri pogotka u ovom susretu.

Međutim, nije dobro počelo za Široki. Stefan Trivian je u sedmoj minuti doveo goste u vodstvo,  ali je Menalo s dva gola do poluvremena preokrenuo rezultat na 2:1.

Široki je potom preko Luke Juričića povećao prednost na 3:1 u 53. minuti, ali je samo minut kasnije Vuk Milosavljević smanjio na 3:2. Menalo je zatim trećim pogotkom večeras povećao na 4:2, da bi Banjolučane u igru vratio Adnan Ljutić pogotkom za 4:3. 

Ipak, Menalo je u 75. minuti četvrtim pogotkom ponovo povećao vodstvo na dva gola prednosti (5:3), da bi konačnih 5:4 postavio Nikola Dujaković s penala u trećoj minuti nadoknade.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Sutra se sastaju:

15:00 Slavija - Zvijezda
16:00 Čelik - Mladost
17:00 Željezničar - Drina
17:00 Radnik - Vitez
17:00 Olimpic - Velež
17:00 Zrinjski - Sloboda

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.