Sarajevo sa 8:0 deklasiralo Velež

Premijer liga za juniore

Sarajevo sa 8:0 deklasiralo Velež

E. Škorić

U trećem kolu juniorske Premijer lige fudbaleri Sarajeva ugostili su Velež i na kraju su došli do visoke pobjede rezultatom 8:0.

Velež je u Butmiru na terenu Trening centra FK Sarajevo doživio i treći poraz i ima samo jedan postignut gol u dosadašnjem dijelu prvenstvu, dok je Sarajevo stiglo do drugog trijumfa.

Već u drugoj minuti kapiten domaćih Alen Mustafić pogodio je iz penala za 1:0, a na 2:0 povisio je Kenan Dervišagić. 

Do kraja prvog dijela golove su postigli Imad Rondić i Armin Imamović. I u nastavku su igrači Sarajeva bili raspoloženi, te su postigli još četiri pogotka. Dervišagić i Rondić su postigli po još jedan gol, a u strijelce su se upisali i Halid Šabanović te Ševkija Resić.

U Zenici je Čelik ugostio Široki Brijeg, a gosti su uvjerljivo slavili sa 4:0, dok je Krupa poražena s 2:1 od Zvijezde 09 u Krupi na Vrbasu. Željo je sa 5:2 savladao Borac, a jučer je Radnik sa 6:3 trijumfovao protiv GOŠK-a u Gabeli, dok je Sloboda s 2:1 bila bolja od Mladosti.

Sarajevo - Velež 8:0 (Mustafić 2 - penal, Dervišagić 17, 52, Šabanović 67 Rondić 38, 83, Imamović 42)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo: Demirović, Bešić, Tutundžić, Salčin, Mustafić, Dervišagić, Resić, Imamović, Šabanović, Rondić, Veladžić.

Velež: Rahimić, Pranjga, Tojaga, Bajrektarević, Agović, Hebibović, Halilović, Puce, Mandžuka, Mrgan, Kozić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi