"Sraman dan za bh. fudbal"

Šavija: Uprava Sarajeva kalja sveto ime kluba

Jedan od čelnih ljudi Slavije Zdravko Šavija optužio je upravu Sarajeva i sudije današnje utakmice u Lukavici.

“Mislim da je svaki komentar suvišan jer svi koji su bili na stadionu vidjeli su klasičnu otimačinu. Ovo je napravljeno s udruženim snagama sudijske trojke zajedno sa upravom Sarajeva, gledali su kako će nam oteti bodove. Prvi gol postignut iz čistog ofsajda. Sudije mogu da zaborave za sva vremena da dođu u Lukavicu. Po igri i svemu, bilo je realno da završi neriješeno. Da smo igrali tri dana, sudije nam ne bi dozvolile da pobijedimo. Ako Sarajevo na ovaj način želi biit prvak, mogu se odmah odreći iste. Ne bih nikada uzeo ovako titulu. Nije sve u novcu i moći. Ovo što je danas viđeno u Lukavici, ovo je sramota za sudijsku organizaciju i NFSBiH. Poslije ovoga se otvoreno pitam da li vrijedi biti sportski radnik. Ovo je sraman dan za bh. fudbal”, kazao je Šavija, dodavši:

“Ne odobravam uzvike navijača koji vrijeđaju bilo koju naciju u BiH. Ovo treba da bude sportska arena i sportsko navijanje. Mislim da uprava Sarajeva kalja sveto ime FK Sarajevo. Na ovakav način postati prvak je sramota. Na ovom se neće završiti i ovako dalje neće ići”.

“Osuđujem svako huligansko ponašanje. Treba da se družimo, a ne da se tučemo. I sve to je izazvano sudijskim odlukama”, dodao je Šavija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.