Seferović: Za 70. rođendan želimo prvo mjesto

Fudbaler bugojanske Iskre za SportSport.ba

Seferović: Za 70. rođendan želimo prvo mjesto

S. Mlaćo

Nogometaši bugojanske Iskre vrijedno se spremaju za drugi dio sezone u Drugoj ligi Zapad. Bugojanci žele ostati na prvom mjestu i kroz susrete baraža izboriti plasman u Prvu ligu Federacije, što je i jedini cilj kluba koji u ovoj godini slavi 70 godina postojanja.

Haris Seferović, nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje, nakon povratka iz federalnog prvoligaša Metalleghea iz Jajca u Iskri želi vratiti prijašnu formu i skrenuti pažnju na sebe.

"Trenutno radimo na fizičkoj spremi ekipe i mogu reći da sam zadovoljan dsadašnjim dijelom priprema. Igrači se trude da odrade svoj dio posla na terenu, a moram pohvaliti upravu  na čelu sa predsjednikom Šečićem koji nam je obezbjedio dobre uslove za treniranje. U klubu se radi veoma dobro, a to pokazuju i rezultata seniora, juniora, kadeta, koji su na prvim mjestima završili polusezonu", ističe Seferović za SportSport.ba.

Najveći rival Bugojancima će biti momčad Krajina iz Cazin akoja ima tri boda manje u odnosu na njih.

"Imamo nešto teži raspored ali idemo iz utakmice u utakmicu. Naš cilj je jasan a to je devet bodova iz prva tri kola. Klub slavi 70 godina postojanja i prava poslastica će biti kada izborimo plasman u viši rang", kaže mladi nogometaš koji će u drugom dijelu sezonu igrati na poziciji koju do sada i nije često igrao.

"Igrat ću ovog puta kao istureni napadač. To nije moja prirodna pozicija ali dat ću što više od sebe da doprinesem klubu da izbori ulazak u Prvu ligu Federacije. Najbitnije je da sezone prođe bez povreda i ovom prilikom bi još pozvao navijače da nas podrže u drugom dijelu sezone", dodao je Haris Seferović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Seferović je u svojoj dosadašnjoj karijeri osim Iskre i Metalleghea nosio dres Travnika te zeničkog Čelika. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi