Senad Lulić: Krunisani kralj Rima u službi reprezentacije
Foto: EPA

Zmajevi pred SP

Senad Lulić: Krunisani kralj Rima u službi reprezentacije

M. Šljivak

Senad Lulić, reprezentativac Bosne i Hercegovine i član rimskog Lazija, iza sebe ima još jednu fantastičnu sezonu u Italiji.

Nakon što je za navijače Lazija postao kralj golom u finalu Kupa Italije protiv velikog rivala Rome, Lulić se nije uobrazio, već je i dalje nastavio pružati fantastične partije u dresu Nebeskoplavih iz Rima, ali i u dresu reprezentacije.

Senad je bio jedan od najstandardnijih fudbalera Lazija u protekloj sezoni. Odigrao je ukupno 30 utakmica u prvenstvu Italije, a postigao je sedam golova, te je upisao tri asistencije. Golovi koje je postizao naš reprezentativac bili su veoma atraktivni, a Lulić je upisao i prvijenac za reprezentaciju i to u susretu s reprezentacijom Latvije.

Lulić je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo bio neizostavan član naše selekcije. Propustio je samo jednu utakmicu, a u devet odigranih je pored jednog pogotka upisao i dvije asistencije. 

Selektor Safet Sušić je Lulića koristio uglavnom po lijevoj strani. Znao je igrati i ofanzivno i defanzivno, a ista uloga ga vjerovatno čeka i na Mundijalu u Brazilu, gdje će ovaj 28-godišnjak vjerovatno biti jedan od najvažnijih igrača naše selekcije.

Ne sumnjamo da će Lulić ponovo odigrati vrhunski u dresu reprezentacije, baš kao što je igrao u kvalifikacijama, te u dresu Lazija. Upravo takve igre su pobudile veliki interes za našeg reprezentativca koji bi nakon Brazila mogao obući dres nekog evropskog velikana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.