Šerbo: Respektujemo Želju, ali idemo na pobjedu

Pomoćni trener Mladosti Doboj Kakanj

Šerbo: Respektujemo Želju, ali idemo na pobjedu

E. Škulj

Fudbaleri Mladosti će u subotu u okviru drugog kola BH Telecom Premijer lige BiH na svom stadonu u Doboju dočekati sarajevski Željezničar.

 U taboru Mladosti vlada optimizam pred ovaj susret, a prvi pomoćnik Edisa Mulalića, Bakir Šerbo je rekao kako ekipa Mladosti respektuje Željezničar, ali očekuje pobjedu. 

''Dolazi nam jedna od najboljih ekipa u Bosni i Hercegovini. Očekivanja su velika. Respektujemo tim Želje, ali ih se ne bojimo. Igrat ćemo na pobjedu i vidjet ćemo šta nam donosi subota i tih 90 minuta, rekao je Šerbo u izjavi za SportSport.ba, te prokomentarisao smjene na klupama sarajevskih premijerligaša na startu sezone: 

''Ovo što se dešava je izgleda moguće samo kod nas u BiH. Ovakve promjene teško da se mogu vidjeti u Evropi da nakon prvog kola ili čak i prije prvog kola dolazi do smjena. Ono što nas trenutno zaokuplja je naš tim, a Željo će sigurno znati šta da radi na čelu sa Adžemom.'' 

Nakon što su prošlu utakmicu propustili Hiroš, Benović i Kulović Šerbo ističe kako sada na raspolaganju imaju sve igrače za duel sa sarajevskim timom: 

''Zdravstveni bilten je odličan. Nemamo povrijeđenih igrača, a ni kažnjenih. Stigla su nam i dva nova igrača, Regoje i Dilaver i obojica su u kadru za utakmicu. Vidjet ćemo da li će biti starteri ili će svoju priliku tražiti sa klupe.'' 

Među igračima Mladosti vlada sjajna atmosfera i svi željno čekaju susret. 

''Sezonu smo otvorili onako kako smo i zamislili pobjedom. Bez obzira ko je na drugoj strani mi želimo pobjedu, da li je to Željezničar ili neko drugi, imperativ na domaćem terenu je uvijek pobjeda. U svaku utakmicu ulazimo sa željom da odigramo što bolju utakmicu i da naravno slavimo'', rekao je krilni napadač Mladosti Aladin Šišić. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Duel između Mladosti i Željezničara je na raspredu u subotu 29. jula 2017. godine u 17:30 sati na stadionu u Doboju. Pravdu na ovom susretu će dijeliti Ilija Živković (Orašje) sa pomoćnicima Igorom Radakovićem (Prijedor) i Čedomirom Vićićem (Ugljevik), dok je četvrti sudija Edis Zukić (Tuzla). Delegat susreta je Ferid Čovičić (Goražde), dok je posmatrač suđenja Izet Čejvanović (Tuzla).

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi