Sesar: Sve osim pobjede je neuspjeh

Zrinjski protiv Čelika

Sesar: Sve osim pobjede je neuspjeh

M. Maksimović

Rukometaši Zrinjskog večeras u okviru 18. kola rukometne Premijer lige BiH gostuju u Zenici protiv desetoplasiranog tima prvenstva, RK Čelik.

Prilika je to da novom pobjedom, trećom u nizu, Zrinjski zadrži treću poziciju na tabeli.

Plemići su već zaboravili na poraz u Kupu protiv sarajevske Bosne te je fokus u potpunosti na večerašnji susret u sportskoj dvorani Bilimišće. Trener u stručnom štabu Mario Sesar, uvjeren je u pobjedu u Zenici. 

“Sve osim pobjede je neuspjeh. Sam pogled na tabelu pokazuje ko je favorit. Mi smo treći tim prvenstva i borimo se za Ligu za prvaka i pobjeda protiv desetoplasirane ekipe je jednostavno imperativ“, rekao je.

Osim kapitena Bernarda Mandarića, stručnom štabu na raspolaganju će biti svi igrači, što znači da će se na ovom susretu ponovno u kadru naći i Nikola Ivanović s kojim će Zrinjski konačno imati sve topnike na vanjskim linijama u sastavu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Momčad će se rano ujutro zaputiti prema Zenici, a uoči samog dvoboja, boravit će u Vitezu na dnevnom smještaju kako bi u potpunosti bili spremni za sutrašnju utakmicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi