Sjajan meč u Tuzli, Krupa bolja od Slobode

Sjajan meč u Tuzli, Krupa bolja od Slobode

E. Škorić

U pretposljednjem kolu Lige za prvaka Krupa je, kao gost, s 3:1 slavila protiv Slobode.

Tuzlaci su ugostili Krupu u meču bez rezultatskog značaja, a igra za prestiž donijela je dosta dobrih šansi i nekoliko golova.

Krupa je pravo osvježenje Premijer lige BiH, a to su izabranici Slobodana Starčevića pokazali i u Tuzli, gdje su prikazali lijep nogomet i na kraju su zasluženo slavili pobjedu.

Prvu šansu na meču imala je Sloboda, kada je u osmoj minuti Efendić bio neprecizan. Dvije minute kasnije Dujaković odlično šutira na gol Slobode, Muminović brani. 

U 21. minuti Barić dobro šutira, Muminović je odbranio. Veliku šansu za Slobodu u 23. minuti imao je Hairlahović, ali je Kutić sjajno odbranio. Imala je Sloboda i pogođenu prečku u prvom dijelu.

Kako nisu iskorištene šanse, stigle su kazne. Koljić je u završnici prvog dijela zabio dva gola i Krupa je neočekivano s 2:0 vodila na poluvremeu. 

U nastavku također dobra utakmica, ekipe su se smjenjivale u dobrim napadima i bilo je samo pitanje kada će pasti i treći pogodak, na bilo kojoj strani.

Na treći gol se čekalo do 69. minute, kada rezervista Todorović trese mrežu Krupe za 2:1. Dok se Sloboda pokušala vratiti, Redžić je pogodio za konačnih 3:1.

Uoči posljednjeg kola Sloboda je šesta sa 43 boda, a za oproštaj od sezone gostuje u Mostaru kod Zrinjskog, dok će četvrtoplasirana Krupa ugostiti Sarajevo.

Sloboda - Krupa 1:3 (Todorović 69/ Koljić 43, 45, Redžić 85) 

Sloboda: Muminović, Škahić, Salihović, Efendić, Ordagić, Lazevski, Tandir, Stjepanović, Hairalhović, Zec, Kalezić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Krupa: Kutić, Redžić, Jašarević, Koljić, Ljubenović, Dujaković, Vuković, Milutinović, Vukotić, Aleksić, Barić








Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi